İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakanlıklar´dan Statümüz Konusunda Talebimiz Olmadı

BASIN BÜLTENİ

Cumhuriyet Gazetesi’nin 20 Mayıs 2004 tarihli nüshasında Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin statüsüne ilişkin bir haber yayınlanmıştır.

Adı geçen haberde Dışişleri Bakanlığı’nın “Patriğin seçim esasları ve görevleri” ile ilgili bir çalışma yaptığı ve İçişleri Bakanlığı’nın da bu çalışma hakkında bazı tepkiler vermiş olduğu yazılmaktadır. Gerek Dışişleri gerekse İçişleri Bakanlığı nezdinde Patrikliğimizin yasal statüsü ile ilgili herhangi yeni bir talebimizin bulunmadığını kamu oyuna duyurma gereğini gördük.

Her iki Bakanlığın yapmış olduğu çalışmaya dair çıkan haber nedeniyle Patrikliğimize atfedilen yorumlarla hiçbir bağımızın bulunmadığını bir kez daha önemle vurgulamak isteriz.

Bu türden haberlerin ne çalışma yapan Bakanlıklara ne de Patrikliğimize herhangi bir yarar sağlayacağı inancında değiliz. Ayrıca mevcut sorunlara çözüm üretmek isteyen Devletimizin bu konulardaki çabalarına da engel teşkil edebilecektir.

Kaldı ki haberde yer aldığı gibi Patriklik seçiminin noter huzurunda yapılması ve yine Patriğin azlinin İçişleri Bakanlığınca teklif edilmesi gibi görüşlerin var olması Türkiye Cumhuriyeti’nin imajını zedeler niteliktedir.

                                                        Türkiye Ermenileri Patrikliği
                                                                     Basın Bürosu   



Av. Luiz Bakar
Patriklik Basın Sözcüsü
Türkiye Ermenileri Patrikliği
TR-34130 Kumkapı, Istanbul
T: (0212) 517-0970
F: (0212) 516-4833
GSM: (0533) 516-2212
El-mek: patrikhane@teklan.com.tr

Yorumlar kapatıldı.