İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BDT SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI

Serj Sargsyan “Rusya’yla askeri ilişkilerimiz, ülkemiz ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır”

Zvartnots havaalanından basına yaptığı açıklamada Rusya savunma bakanı Sergey İvanov, Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ve “meslektaşı ve iyi dostu” Savunma bakanı Serj Sargsyan’la savunma ve güvenlik konularında Ermeni-Rus ilişkilerini, askeri teknoloji alanında işbirliği yanısıra bölge güvenlik ve durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunacağını ifade etti.

Bugün Erivan’da yapılacak BDT ülkeleri savunma bakanları toplantısına da başkanlık yapacak olan İvanov, aynı zamanda Ermenistan’a çalışma ziyaretinde bulunmuş da oluyor.

Ermenistan ve Rusya Savunma Bakanları yaptıkları görüşme sonrasında Serj Sargsyan, basına yaptığı açıklamada, Ermenistan’daki Rus güçlerinin çıkarılmasının mevzu bahis bile olamıyacağını, bunu birden fazla defalar ifade ettiklerin, Rusyayla askeri ilişkileri, Ermenistan Ulusal Güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini, söyledi.

İvanov, Azerbaycan’da bulunan Gabala üssünün ABD ve Rusya tarafından ortak kullanılacağına dair iddiaları tekzip etti ve hayal edilmesinin bile zor olduğunu söyledi. İvanov, sonbaharda Azerbaycan’da yapılacak NATO tatbikatlarına, faydası olmayacağı için katılmayacaklarını kaydetti. Serj Sargsyan ise Ermenistan’ın bu tatbikatlara gözlemci durumunda değil, tam haklı bir üye olarak katılma arzusunu ifade etti.

Azerbaycan Savunma bakanı S. Abiyev Erivan’daki BDT Savunma bakanları zirvesine katılmazken, Gürcistan Savunma bakanı I. yardımcısı İrakli Alasanya’yı toplantıya yolladı.

Tatul hagopyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.