İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Hanedan torununu 82 kişi uğurladı

Mustafa KÜÇÜK / İSTANBUL


82 yaşında hayatını kaybeden Sultan Abdülmecid’in torununun torunu, gazeteci Cemile Sara Korle’nin cenazesine 56 kişi katıldı, namazda 26 kişi saf tuttu.

Akciğer kanseri nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybeden Sultan Abdülmecid’in torununun torunu, gazeteci Cemile Sara Korle’nin son yolculuğunda taziyeleri manevi kızı ve kapıcısı Fadime Alış kabul etti. Cenazeye, aralarında Neslişah Sultan, Haldun Dormen ve Betûl Mardin’in de bulunduğu 56 kişi katıldı. Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazında ise sadece 26 kişi saf tuttu.

ANNE tarafından Sultan Abdülmecid’in, baba tarafından da Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa’nın torunu olan, eski Birleşmiş Milletler Protokolden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Korle’nin eşi Cemile Sara Korle’nin cenazesi dün Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye katılan, son Halife Abdülmecid’in torunu (oğlu Ömer Faruk Efendi’nin kızı) Neslişah Sultan, ‘Çok sevdiğim ve görüştüğüm bir insandı. Çok üzgünüm’ derken, 14 yıldır bakıcılığını yapan kapıcısının eşi manevi kızı Fadime Alış ise, ‘Ben Sivas’ın Zara ilçesine bağlı bir köyden İstanbul’a geldim ve onun yanında çalışmaya başladım. Bana çok iyi öğretmenlik yaptı.’ dedi.

Sara Korle’nin Robert Kolej’den arkadaşı olan Halkla İlişkiler Gurusu Betûl Mardin ise ‘Çok iyi bir tiyatrocu olabilirdi ama çok iyi bir gazeteci oldu. Çok güzel röportajlar yapmıştı. O zamanının Ayşe Arman’ıydı’ diye konuştu.

6-7 Eylül, onun haberiyle başladı

Eşi Atina’ya atanınca yaptığı, ‘Atatürk’ün evi bombalandı’ haberi Türkiye’yi sarsan 6-7 Eylül olaylarını başlatmıştı. Anadolu Ajansı’nın muhabirliğini de yapan Korle, Atina’da yaptığı haberi şöyle anlatmıştı: ‘Atatürk’ün Selanik’teki evine bomba atıldı haberini veren bendim. Atina’da iken yardımcı olarak Yunan birini tutmuştum. Rumca bilmediğim için bazı konuları o takip ediyordu. Bir gün bana geldi ve ‘Selanik’te Atatürk evinde bomba patladı’ diye haber verdi. Patlayan bomba değildi. Benim de verdiğim haber, gazete kağıdına sarılmış iki tane dinamit lokumuydu. Kocaman bomba değil. O zamanlar bilmiyorum, her nedense bazı gazeteler büyük manşetlerle verdi. O zaman 6-7 Eylül olayları çıktı. Kıyametler koptu. Yaktılar, yıktılar.’

Yorumlar kapatıldı.