İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN-FRANSA İLİŞKİLERİ GÜÇLENİYOR

15 Mayıs’ta Fransa’nın Burg la Valans Belediye başkanı B. Piras ve talin Belediye başkanı M. Mnatsakanyan arasında kardeş kent anlaşması imzalandı. Bu çerçevede Burg le Valans’ta 15-22 Mayıs tarihleri arasında Ermeni Kültür Haftası etkinlikleri düzenlenmekte. Hafta kapsamında Talin Sanat Okulu öğrencilerinin eserleri sergilenmekte, Ermenistan tarih ve kültürüne yönelik konferanslar ve yuvarlak masalar düzenlenmekte, konserler yapılmakta.

Anlaşma imza törenine katılan Fransa’daki Ermenistan elçisi Edvard Nalbantyan, Ermenistan-Fransa bölgesel işbirliği anlamında iki ülke kardeş kentlerine önemli ropl düştüğünü vurgularken, bunların; kültür, eğitim, sağlık, tarım ve zanaatları kapsadığını ifade etti.

Bugüne kadar Fransa ve Ermenistan arasında 20’den fazla kentin birbirini kardeş kent ilan ettiği ve bunun istisnai bir durum olduğu da kaydedildi. Kardeş kentler arasında; Liyon-Erivan, Marsilya-İçevan, Vilorbank-Abovyan, Alforvil-Aştarak, İsi le Mulino-Eçmiadzin, Desin-Stepanavan, Vien-Koris, Klamar-Artaşat bulunmakta.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.