İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Şener´den Kürtçe `Seni seviyorum´

DİYARBAKIR – Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e Kürtçe, “Seni çok seviyorum” (Ez te pir hez dikim) diye seslendi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere önceki gece Diyarbakır’a giden Şener’i karşılamaya havaalanına gelen SHP Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, askerlerce içeri alınmadı. Durumu gören AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, askeri görevliye kızarak durumu protesto etti.

Bakan Şener ise dün makamında ziyaret ettiği Baydemir’in verdiği kahvaltıya katıldı. Şener şöyle konuştu: “Masamızda bal var. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Bir arada olmaktan mutluluk duyuyurum. Benim siyaset anlayışımda dostluk ve sevgi vardır.”

Daha sonra Baydemir’e Kürtçe, “Seni çok seviyorum” diye seslenen Şener, “İnsanlar sevgi çerçevesinde birbirine ‘I love you’ diyebilmeli” dedi. Baydemir de, “Bundan sonra her şey daha pozitif olacak” dedi.

Daha sonra Nusaybin ilçesine geçen, sınır kapısındaki kısa konuşmasına Kürt kökenli şair Ahmed Arif’in Güneydoğu’daki acı ve zorlukları anlatan ‘Kirveyiz, hısımız’ adlı şiiriyle başlayan Şener, beraberindeki bölge milletvekilleri ve partililerden alkış aldı. Güneydoğu’da kırsal alanda ve sınır boylarında bulunan 6 bin 519 kara mayını bulunduğunu belirten Şener, “Mayınların temizlenmesi işini TSK yapacaktır” dedi.”

Yorumlar kapatıldı.