İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

özgürpolitika: Ermenistan hareketlendi

ŞÎLAN ÇİYA/MHA/ERİVAN

Ermenistan’daki iktidar ortağı Daşnak partisi temsilcileri, Rusya, İran, ve ABD büyük elçilikleriyle birlikte ülkede son dönemde hareketlenen iç siyasi durumu ele aldı.

Ermenistan’da iktidar ortağı Daşnak partisi temsilcileri ile Rusya, İran ve ABD büyük elçileri bir araya gelerek Ermenistan’ın iç siyasi sorunları değerlendirdiler. Daşnak partisi üst düzey yetkilisi Armen Rustamyan, Rusya’nın Ermenistan büyük elçisi Anatoliy Dryukov ile yaptığı görüşmede koalisyon partilerinin sorunları diyalog yoluyla çözümünden yana olduğunu söyledi. Rusya Büyükelçisi Dryukov ise, iktidarın çözüm yanlısı yaklaşımını olumlu olduğunu ifade ederek Ermenistan’ın iç istikrarının tüm bölge için büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Daşnak partisi yetkilileri, ABD büyük elçisi Jon Orduey ile yaptığı görüşmede de olayların istikrarı bozma yönündeki gelişimi sadece Ermenistan’ı değil, tüm bölgede ciddi tehlikeler doğuracağını söyledi.

Mitingler yeniden başladı

İktidar ortağı Daşnak partisi ülkedeki sorunları yaptığı diplomatik faaliyetlerle bir çözüme kavuşturacağını düşünürken, Birleşik Ermenistan muhalefeti önceki günden itibaren, iktidarla diyalog başlamasıyla birlikte geçici olarak ara verdikleri mitinglerini yeniden başlattı. Miting organizatörlerinin basına yaptıkları açıklamada, iktidarın diyaloğu, Koçaryan rejimini tehlikeye sokan protesto eylemlerini sona erdirmede araç olarak kullandıklarını ileri sürdüler.

Muhalefetteki “Adalet” blok sekreteri Viktor Dallakyan açıklamasında “Ülkede iktidar değişimi için üç yol mevcuttur. Bir; dış baskılar, ki biz bunu tercih etmiyoruz. Çünkü yeni seçilmiş devlet başkanı dış güçlerin kuklasına dönüşecektir. İki; saray darbesi, bunu da kabul etmiyoruz. Bu yöntemle 1998 yılında Koçeryan’ın kendisi iktidara gelmişti. Muhalefet için en uygun yolun toplumsal baskılarla Koçeryan’ı iktidardan uzaklaştırmaktır” dedi. Ülkede halkın desteklediği demokratik bir rejimin şart olduğunu söyleyen Dallakyan “Koçeryan’ın Çauşeseki veya Miloşeviç gibi gitmesini istemiyoruz. En iyisi Şevardnadze’nin yaptığı gibi uygar bir şekilde gitsin” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.