İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: KAREKİN II’NİN GÜNEY AMERİKA ERMENİ CEMAATLERİ ZİYARETİ DEVAM EDİYOR

10-13 Mayıs tarihlerinde başpatrik Uruguay Ermeni Cemaati tarafından misafir edildi.

10 mayıs’ta Motevideo Havaalanına inen Başpatrik, burada geleneksel tuz ve ekmekle karşılandı. Başpatriği karşılayanlar arasında Uruguay Ermeni toplumunun farklı temsilcileri yanısıra resmi yetkililer de yer aldı.

Başpartik Motevideo Bağımsızlık Meydanı’nı ziyaret etti ve Uruguay’ı kurtaran komutan Hose Artigas’ın anıtına çelenk koydu. Daha sonra Montevideo, Batı Ermenistanını temsil eden bir kartal anıtının bulunduğu Armenya Meydanına giden Katoğikos, burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Burada bulunanlara teşekkür eden Başpatrik, Uruguay Hükümetine de Ermeni toplumunua gösterdiği yakınlıktan ötürü teşekkür etti.

Montevideoda değişik Ermeni kurumları yanısıra Az. Nerses Şnorhali Kilisesini de ziyaret eden Başpatrik 13 Mayıs’ta Arjantine hareket etti. Havaalanında Başpatriği karşılayanlar arasında Ermeni kilise ve toplum temsilcileri yanısıra Arjantin Dışişleri Bakanlığı Din İşleri sekteteri ve yard. Da yer almaktaydı.

Başpatrik daha sonra Kordoba’ya gitti. Buenos Aires’in 800 km batısında bulunan Arjantin’in bu ikinci büyük kentinde 5000 civarı Ermeni yaşamakta. Buarad Az. Gevorg Kilisesi’nde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı Başpatrik. 16 Mayısa kadar devam edecek olan Kordoba ziyareti sonrasında Başpatrik tekrar Buenos Aires’e geçecek.

Yorumlar kapatıldı.