İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `ERMENİSTAN’DA BAHAR´ RÖPORTAJI

9 Mayıs’ta Alman ARD TV “Dünya Etrafında Gezinti” program dizisinde Udo lilişgiz’in hazırladığı 30 dak “Ermenistan’da Bahar” röportajınının gösterimini yaptı. Filmde; Kafkasya’nın taşlık bu ülkesinde, zamanında çok yüksek bir medeniyete sahip olunduğu, dilinin dünyanın ilk yazılı dillerinden biri olduğu, bugün yaşam mücadelesi veren bu hristiyan ülkenin 3 İslam ülkesiyle çevrelenmiş olduğu anlatılmaktaydı. Filmde Eçmiadzin’den ayin sahneleri sonrasında Petrosyan’ların ailesindeki paskalya yumurtası dövüştürme sahneleri, müzisyen Vartan Ardzruni’nin Erivan’daki evinde müzisyen arkadaşlarıyla yaptığı prova sahneleri de görüntüde yer aldı.

Kamera Gümrü deprem alanında, 2 yıllık ömürü olan ancak depremden 16 yıl sonra dahi insanların hala yaşamakta olduğu demir kulübeleri de anlatmaktaydı.

Stalin’in şeytani projelerinden biri sonucunda Azerbaycan’a verilen Hristiyan Karabağ’ın, bağımsızlığını kazanması sonrasında henüz hiçbir devlet tarafından tanınmadığı da filimde anlatılmaktaydı. Film, filmi hazırlayan ekibin savaşa katılmış Siranuş’a konuk olması karabağ’dan diğer sahnelerle son buldu.

An.H., Almanya /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.