İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

türkiyegazetesi: Erdoğan,`Gitmediğim bir tek Ermenistan kaldı. Ermenistan ile de bir temas kurmamız lazım´

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yukarı Karabağ nedeniyle yıllardır sorun yaşanan Ermenistan ile ilgili sürpriz bir açıklama yaparak, “Gitmediğim bir tek Ermenistan kaldı. Ermenistan ile de bir temas kurmamız lazım” dedi.

Danıştay’ın 136. kuruluş yıldönümü nedeniyle TBMM’de bir resepsiyon verildi. Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya’nın evsahipliğini yaptığı resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Yargıtay Başkanı Erarslan Özkaya, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, bazı milletvekilleri ve yargı organlarının üst düzey temsilcileri katıldı.

Resepsiyona gecikmeli olarak katılan Başbakan Erdoğan, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla uzun süre sohbet etti. Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin ile ‘futbol’ sohbeti yapan Erdoğan, Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu haftaya şölenle kutlayacağını söyledi. Danıştay Başkanı’nın ‘Tebrik ederim Fenerbahçe şampiyon oldu. Ben Fenerbahçeliyim ancak çocuklar Beşiktaşlı’ sözleri üzerine Erdoğan, “Bizim hanım da Beşiktaşlı” diye konuştu.

Bu arada Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, futbola uzak olduğunu belirterek, “Bana sorsanız, arka arkaya üç futbolcu ismi sayamam” dedi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, “Ben de gençliğimde futbol oynadığım için biliyorum” karşılığını verdi.

ERDOĞAN’DAN ANLAMLI FIKRA

Başbakan Erdoğan, ‘Çok dolaşıyorsunuz’ sözleri üzerine de ilginç bir açıklama yaptı. Geçmiş hükümetler döneminde lobi faaliyetlerinin çok zayıf kaldığını belirten Erdoğan, “Bu yüzden bu kadar dolaşıyoruz. Mümkün olduğu kadar her yere gitmeye çalışıyoruz. Çevremizdeki bütün ülkelere gittik. Özellikle de aramızda sorun olan ülkelere. Bir tek Ermenistan kaldı. Ermenistan ile de bir temas kurmamız lazım” dedi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle Türkiye arasındaki makası kapatmaya çalıştıklarının altını çizen Erdoğan, “Şimdi genciz, dinamiğiz, koşuyoruz, terliyoruz. Daha sonra ne olur Allah kerim” diye konuştu.

Gittiği ülkelere işadamlarını da götürdüğünü anlatan Erdoğan, son olarak Batı Trakya’ya gittiğini söyledi. Erdoğan, “Aralarında birlik olsaydı 3 milletvekili çıkarırlardı, ancak 1 milletvekili çıkmış” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Çetinkaya ve Bumin ile yaptığı sohbeti anlattığı bir fıkra ile renklendirdi. Erdoğan’ın anlattığı fıkra şöyle:

“Yaşlı anne varmış. Oğlu dövülmüş. Eline bastonu almış, oğlunu döveni kovalamaya başlamış. Dövenin adı Ali’ymiş. Bir süre sonra durmuş, bastonu yere koymuş, elini de yanağına dayamış. ‘Ali, Ali aduna yazuk’ diye bağırmış. Ali’ye kaçmak yakışmaz’ demiş.”

Yorumlar kapatıldı.