İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

türkiyegazetesi: Erivan`da toplanan “Dünya Ermeni Kongresi“nde, soykırımdan ötürü Türkiye`den maddi tazminat veya toprak tazminatı talep edilmesi istendi

ERİVAN 06.05.2004 TSI 22:00

Ermenistan yönetiminin desteğiyle başkent Erivan`da toplanan “Dünya Ermeni Kongresi“nde, sözde soykırımdan ötürü Türkiye`den maddi tazminat veya toprak tazminatı talep edilmesi ile ilgili görüşler ele alınıyor.

Bugün başlayan kongrede, sözde soykırım iddialarının dünyanın çeşitli ülkelerinde tanınması girişimlerinin koordinasyonu da görüşülüyor. Kongre başkanı olan ve aynı zamanda Rusya Ermenileri Birliği`nin başkanlığını yürüten Ara Abramyan, amaçlarının, sözde soykırımın “tüm dünyada bütünüyle tanınması,“ sözde soykırımla bağlantılı bütün sorunların uluslararası hukuk temelinde çözümünün sağlanması olduğunu söyledi.

Konferansı organize edenler arasında, merkezi Rusya`nın başkenti Moskova`da bulunan Ermeni Uluslararası Hukuk ve Siyaset Enstitüsü de yer alıyor.

Konferansa katılan uzmanlardan Antranik Mugranyan, ele alınan konulara ilişkin olarak Ermenistan`daki siyasal partiler, Ermenistan Hükümeti ve Ermeni diasporası arasında “ortak bir tutuma ulaşılmasının“ çok önemli olduğunu belirtti. Toplantının gündem maddeleri arasında, “Türkiye`nin Azerbaycan`a desteği, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin“ de yer aldığı kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.