İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TABDC: “Türk ve Ermeni Liderlerini Aralarındaki Sorunların Mutlak Çözümü için Diyaloga Davet Ediyoruz”

Basın Duyurusu

2004-05-05

Email : tabdc@tabdc.org

Türk-Ermeni İş geliştirme Konseyi(TABDC) olarak bizler; Türkiye ile Ermenistan arasında iyi komşuluk ilkeleri temel alınarak çok yönlü ekonomik, siyasi, ticari ve kültürel ilişkilerin yolunun açılmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz.

Yakın gelecekte üyelik müzakerelerine başlamayı uman Türkiye, bu süreçte AB tarafından Ermenistan’la iyi komşuluk ilişkileri kurması için teşvik edilmektedir. Ermenistan’la çeşitli antlaşmalar imzalayan ABD ise, “Büyük Ortadoğu Projesi”nde önemli roller biçtiği Türkiye ve Ermenistan arasındaki sorunların çözümlenmesini desteklemektedir. Yine iki ülke arasındaki sınırların kapalı olmasından kaynaklanan ticari kayıplar ile Türk-Ermeni ilişkilerinin iyileşmesinin, bölgesel barışa, ve bölge ekonomisinin canlanmasına yapacağı doğrudan katkı herkesin malumudur. Şimdi her iki ülke hükümetleri için en doğru yaklaşım; aralarındaki sorunları devam ettirmek değil, biran önce mutlak çözüm için kolları sıvayıp masaya oturmak olacaktır.

TABDC olarak biz, biran önce, her iki ülkenin kendi ortak çıkarları adına, hükümetler, akademik çevreler ve sivil toplum örgütleri seviyesinde, iyi niyetle ve içtenlikle çözüm için inisiyatifi elimize almak zorunda olduğumuzu söylüyoruz. Artık Türklerle Ermeniler sadece geçmişi değil, bugünü ve yarını da içine alacak bir bütünsellik içinde sorunlarına cesaret ve samimiyetle yaklaşmalıdırlar.

Türk ve Ermeni liderlere sesleniyoruz: Bizce Türk-Ermeni ilişkilerinde yeni işbirliği ve diyalog sürecinin kısa sürede başlatılması için, tarafların sadece iyi niyet ve kararlılıkla kuracakları diyaloga ihtiyacı vardır. İki halkın, diyaloga başladıklarında aralarında çözemeyecekleri hiçbir sorunun bulunmadığını şüphesizdir ki tarih herkese ispat edecektir.

Saygılarımızla,

Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi

Yorumlar kapatıldı.