İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: İspanya´da cami-kilise krizi

İspanya’nın Muzquita kentindeki Katedral, Müslümanlar’la Katolikler’i karşı karşıya getirdi. Müslümanlar, binanın içinde bir ibadethane istedi.

Önce bir tapınaktı, ardından kilise yapıldı. Daha sonra camiye dönüştürüldü. Son olarak da katedral… İspanya’nın Muzquita kentindeki bu bina, Vatikan ile İspanya’daki Müslümanlar arasında gerilime yol açtı. Müslümanlar, 1200’lü yıllarda camiden katedrale dönüştürülen binanın bir bölümünün tekrar cami yapılmasını istedi. Ancak iki dinin ibadet yerlerinin aynı çatı altında olamayacağını belirten Vatikan yetkilileri, bu talebi reddedeceklerini söyledi.

AYASOFYA ÖRNEK VERİLDİ

Başpiskopos Michael Fitzgerald ise, yerel İspanyol yetkilileri binanın Müslümanlar’ın ibadetine açılması için lobi yapmakla suçladı. Fitzgerald, “Müslümanlar artık tarihi kabul etmeli ve Katolik Kilisesi’nden intikam almaya çalışmaktan vazgeçmeli” dedi. Vatikan’ın bir dönem kilise olup da camiye dönüşmüş durumdaki yerler için benzer taleplerde bulunmadığının altını çizen Fitzgerald, İstanbul’daki Ayasofya Müzesi’ni örnek gösterdi.

Yorumlar kapatıldı.