İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Azeri vekiller oylamaya bilerek katılmamış

4 Mayıs 2004— Seyidov “KKTC’nin temsilci bulundurmasının gelecekte Yukarı Karabağ’daki ayrılıkçı yönetimin tanınması açısından tehlikeli bir örnek oluşturabileceği gerekçesiyle oylamaya katılmadıklarını” belirtti.

Azerbaycan Milli Meclisi’nin bugünkü oturumunda “Azeri milletvekillerinin Kıbrıs ile ilgili oylamaya katılmaması” konusu ele alındı. Oturumda söz alan milletvekili Seyidov, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin KKTC’li temsilcilerin konseyde temsili hakkında olumlu karar alınmaması yönünde tavsiyede bulunduğunu hatırlattı.

‘YUKARI KARABAĞ’A ÖRNEK OLABİLİRDİ’

Seyidov, oylamanın olumlu sonuçlanması halinde, “Yukarı Karabağ” örneğine işaret ederek, “tanınmayan ayrılıkçı yönetimlerin tanınmasına yönelik örnek oluşturabileceğini” ileri sürdü. “KKTC’nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde temsilci bulundurması gelecekte Yukarı Karabağ’daki ayrılıkçı yönetimin tanınması açısından tehlikeli bir örnek oluşturabilir” diyen Seyidov bu nedenle Azeri milletvekillerinin oylamaya katılmadığını açıkladı.

Seyidov, “Azerbaycan sorun içinde. Gidip “evet” oyu kullanırsak olmaz, “hayır” oyu kullanırsak yine olmuyor. 1 milyon göçmenimiz var. Doğru adım attık. Azerbaycan’ın çıkarlarına uygun davrandık” diye konuştu.

Söz konusu taslak, Kıbrıslı Türk parlamenterlerin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi genel kurulu ile komisyon toplantı ve çalışmalarına düzenli olarak katılmasını ve görüş belirtebilmesini öngörüyordu. Ancak Kıbrıslı Türk parlamenterlerin oy hakkı olmayacaktı. Başbakan Erdoğan ise, bu durumu, teknik bir hata olarak niteleyerek, Dışişleri Bakanlığı’nın konuyu incelediğini söylemişti.

Yorumlar kapatıldı.