İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ülkü Ocakları: Gerekirse silahlı mücadele

3 Mayıs 2004— Tarihçi, türkolog, şair ve roman yazarı Hüseyin Nihal Atsız, Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen törenle Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

“3 Mayıs Türkçülük Bayramı” nedeniyle düzenlenen törende, Atsız ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninde konuşan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, Türkiye’de “Türk’e ihanet senaryolarının bulunduğunu” öne sürerek, “Milli davaların savunması sadece yazmakla, çizmekle olmaz. Aynı zamanda bu mücadelenin her alanda sürdürülmesi gerekir. Bu ihanet şebekelerinin karşısında gerekirse silahlı mücadeleyle durulabilmelidir. Artık gün hareket etme günüdür” dedi.

Ülkü Ocakları mensuplarının ve öğrencilerin katıldığı törende, Atsız’a dualar okundu, Ülkü Ocakları’nın pankartları ve Türk Bayrağı açıldı.

1975 yılında vefat eden Atsız, dergilerdeki yazılarından dolayı 1.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Atsız, dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün af yetkisini kullanması sonucu 22 Ocak 1974 tarihinde Bayrampaşa Cezaevi’nden tahliye edilmişti.

Yorumlar kapatıldı.