İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Türk cami yöneticisine sınırdışı kararı

2 Mayıs 2004 — Ailesi, Güler’in 28 yıldır Fransa’da yaşadığını ve Türkiye’yle hiçbir sorunu olmadığını söyledi. Güler’in pazarcılık yaptığı ve Fransız yetkililerinin iddia ettiği gibi cami imamı olmadığı belirtildi.

Paris’in Bastil bölgesinde bir caminin yöneticisi olan Fransa İslam Derneği Başkanı Mithat Güler, Türkiye’ye gönderilmek üzere Charles de Geulle havalimanı yakınlarına götürüldü. Yozgatlı 45 yaşındaki Mithat Güler’in Türkiye’de şeriat devleti kurma propagandası yaptığı gerekçesiyle Fransa’dan sınırdışı edileceği belirtildi.

Ailesi, Güler’in 28 yıldır Fransa’da yaşadığını ve Türkiye’yle hiçbir sorunu olmadığını söyledi. Güler’in pazarcılık yaptığı ve Fransız yetkililerinin iddia ettiği gibi cami imamı olmadığı belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı ise, Güler’in şiddet ve terörizmi savunan bir hareketin Fransa’daki sorumlusu olduğunu bildirdi. Açıklamada, Güler’in gözaltına alındıktan sonra Fransa’dan sığınma talebinde bulunduğu, talebi sonunçlanıncaya kadar İçişleri Bakanlığı’nın gözaltı süresinin uzatılmasını isteyeceği belirtildi.

Mithat güler hakkında 30 Nisan tarihli sınırdışı edilme kararı bulunduğu ve Güler’in dün bir trafik kontrolü sırasında yasalara uygun olarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.