İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Focolare Istanbul: AVRUPA IÇIN ELELE

Stuttgart, 8 mayıs 2004 – Live by Satellite

  • Tüm Avrupa’dan 10.000 katılımcı
  • 100’ün üzerinde Hıristiyan Hareket ve Cemaati
  • Toplum ve Kilise temsilcileri
  • Avrupa’nın önemli şehirlerinde, uydu yayını sayesinde binlerce katılımcıyla aynı zamanda toplantılar.

Tarihi bir adım

„Avrupa için Elele“ buluşması; yüzyıllar süren kanlı çatışmaların ardından, 1950’li yıllarda ilk adımı atılan Avrupa’nın birleşmesinin güncel tarihi sürecinde yer almaktadır.

Hıristiyan Hareket ve Cemaatleri’nin ilk Avrupa Toplantısı, 8 Mayıs 2004’de, „Avrupa Günü“nün arifesinde, on yeni ülkenin Avrupa Birliği’ne katılmasından birkaç gün sonra gerçekleşecektir.

Avrupa şu sıralar, her bir ulusun kendi dil, kültür ve geleneklerine saygıyı esas alarak, temel değerlerin üzerine ortak bir Anayasa oluşturmaktadır. Bu şekilde dünyada barış, adalet ve dayanışma konularında etkili olmak istenmektedir.

Bu, bütün toplumun hem sivil hem de dinsel tüm öğelerine bir teşvik olacaktır.

Hıristiyan Hareket ve Cemaatleri’nin katkısı

Avrupa tarihinin kritik anlarında sık sık görüldüğü gibi, günümüzde de „yaşayan İncil“den kaynaklanan yeni ruhsal akımlar ortaya çıkmış, bunlar ruhsal bir yenilenme toplumsal bir görev taşıyan cemaatler ve hareketler doğurmuştur. Bu hareketler arasında gitgide büyüyen birlik, tüm Avrupa’da değişik halklar ve kültürler arasında kardeşçe bir ilişkiler ağı oluşmuştur. Farklı mezheplerden hıristiyanlar bu ağa dahildirler: incililer, katolikler, ortodokslar, reformcu ve anglikanlar…

Bu hareketlerden bazısı yereldir, bazılarıysa tüm dünyaya yayılmıştır. Aileler, gençler, toplumun dışladığı gruplar, eğitim, medya, ekonomi, çevre, politika, kültür ve sanat gibi farklı alanlarda faaliyet göstermektedirler.

Bu Hareketler ve Cemaatler, tüm yeteneklerini Avrupa için kendilerini sorumlu hisseden herkesle birleştirmek istemektedirler.

Program

„Avrupa için Elele“ buluşması, toplumsal, siyasal ve kültürel hayatı teşvik ederek, Avrupa’da zaten var olan çeşitlilik içindeki birliği görünür kılmak istemektedir.

Böylece, Avrupa’nın, kurucu ataların tasarlamış olduğu gerçek „çağrısını“ gerçekleştirebilmesi için bu entegrasyon sürecine „bir ruh vermiş“ olacaklar. Bu çağrı, tüm insanlık ailesinin birliğinin inşa edilmesinden sorumlu olduğunu bilen birleşmiş halklar ve uzlaşmış uluslar olmaktır

Hıristiyan hareket ve cemaatlerinin kurucu ve sorumlularının yanısıra, siyaset dünyasının ve kiliselerin temsilcileri de toplantıda konuşma yapacaklardır.

Gençler, Avrupa’nın geleceğini nasıl arzu ettiklerini ve ne gibi görevler almak istediklerini açıklayacaktır.

Hareketler ve Cemaatler kendi özgün katkılarını sunacaklar: halklar arası barış ve uzlaşma, ailekurumunun korunması, toplumun dışladığı grupların eğitime ve hayatın diğer alanlarına entegre olması.

Kültürel ve sanatsal gösteriler, çeşitliliğin güzelliğini ve zenginliğini ortaya koyacaktır.

Bu hareketlerden bazısı yereldir, bazılarıysa tüm dünyaya yayılmıştır. Aileler, gençler, toplumun dışladığı gruplar, eğitim, medya, ekonomi, çevre, politika, kültür ve sanat gibi farklı alanlarda faaliyet göstermektedirler.

Bu Hareketler ve Cemaatler, tüm yeteneklerini Avrupa için kendilerini sorumlu hisseden herkesle birleştirmek istemektedirler.


Transmission from Stuttgart live

10:19-12.50 and 14:30-17:40 (CET – local time):

Satellite Channels:

• STOCCARDA 04

HOT BIRD 1 at 13° East (service by TELESPAZIO)

Frequence of reception: 11.304 Mhz

Polarization: Horizontal

Symbol Rate: 27.5 MS/sec – Fec ¾

Audio: French, English, , Dutch, Polish, Spanish, German and International (spoken on stage)

Tests via satellite (CET – local time):

Friday, 7 May, 18:00 – 19:00 (CET – local time)

Saturday, 8 May, 09:00 – 10:15

For good receiving: minimum diameter of dish antenna should be 120 cm

• TELEPACE

Audio: Italian

Internet transmission live from Stuttgart: www.europ2004.info

Audio: Italian and English

For good receiving: Windows Media player version 9 to be downloaded from: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/

Yorumlar kapatıldı.