İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: CHP, Ermenileri destekleyen terminatör valiyi AİHM’ye şikâyet edecek

CHP Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, 24 Nisan’ı ‘sözde Ermeni soykırım günü’ olarak ilan eden ABD’nin California eyaleti Valisi, ünlü film yıldızı Arnold Schwarzenegger’e savaş açtı.

Schwarzenegger’e İngilizce mektup yazan Başoğlu, Ermenilerin iddialarının tarihi gerçekleri yansıtmadığını hatırlatarak, kararından vazgeçmesini istedi. Mektubunu dün postaya veren Başoğlu, gerekli düzeltmenin yapılmaması halinde ‘terminatör’ lakaplı valiyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava edeceğini belirtti.

California Valisi Schwarzenegger ile mahkemelik olmaya hazırlanan CHP Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, ZAMAN’a yaptığı açıklamada, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönündeki haksız ithamları hazmedemediğini söyledi. Başoğlu şu görüşleri dile getirdi: “Geçmişte yaşanan olaylar hakkındaki kararı tarihçiler vermeli. Arnold, sinemadan gelen bir aktör. Bu konuları bilmez; Türkiye’nin yerini sorsanız haritada gösteremeyecek bir yakışıklı. 1,5 milyon Ermeni’ye soykırım yapıldığını iddia ediyor. Biz de ona, ‘buyur, ispat et’ diyoruz. İspat edemez.”

California’daki Ermeni nüfusunun çoğunluğuna dikkat çeken Başoğlu, her şeyin oy için yapıldığına dikkat çekti. Ermeni lobisinin harekete geçtiğini vurgulayan CHP’li vekil, “Biz de boş durmamalıyız. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Dışişleri Bakanlığı’nı da göreve çağırıyorum.” dedi.

ABD’nin California Eyaleti Valisi olarak görevini sürdüren aksiyon filmlerinin ünlü aktörü Arnold Schwarzenegger, 24 Nisan 2004 tarihini “Ermeni soykırımını anma günü” ilan ettiğini açıklamıştı. Ermenistan dışında en fazla Ermeni’nin Schwarzenegger’in yönettiği California’da yaşıyor. Schwarzenegger’in açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: “24 Nisan 1915 tarihinde Konstantinopolis’te Osmanlı Türk hükümeti, yüzlerce Ermeni din adamı, politikacı ve entelektüel lideri tutuklayıp öldürerek, Ermeni soykırımı olarak bilinen terör kampanyasına başladı.”

Yorumlar kapatıldı.