İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

trt: Erdoğan: Tanımıyorum Demek Anlamsız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin Kopenhag kriterlerine uyum için son Anayasal değişiklikleri de Meclis’e sunduğunu belirterek, üye ülkelere Aralık ayındaki zirvede Türkiye ile müzakerelerin başlatılması kararı almaları çağrısında bulundu.

Erdoğan, Avrupa Birliği’ne yeni üye olan 10 ülkenin katılım törenleri için İrlanda’nın başkenti Dublin’e gitti.

Başbakan Erdoğan, hareketinden önce Ankara Esenboğa Hava Limanı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan AB’nin Aralık zirvesinde Türkiye ile ilgili beklentisini “Aralık 2004’te ülkemizle ilgili verilecek karar, müzakerelerin başlatılmasına yönelik karar olmalı” şeklinde açıkladı.

Erdoğan, Kıbrıs Rum yönetiminin devlet olarak tanınıp tanınmadığıyla ilgili soruyu da yanıtladı.

Erdoğan Dublin’e gidiş nedenini de şöyle açıkladı:
“O tanınmış zaten, dünya tanımış ben tanımıyorum demekle ne yapabilirsiniz. Bu çok anlamsız. Ben bu merasime neden gidiyorum, dünya gerçekleriyle hiçbir zaman çatışmayı çelişmeyi düşünmüyoruz, dünya gerçekleri neyi gerektiriyorsa biz de yerimizi alacağız.”

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise basın mensuplarının soruları üzerine, Rum yönetiminin devlet olarak tanınması, Türkiye’de büyükelçilik açması gibi konuların bir süreç gerektirdiğini söyledi.

Rumların nasıl hareket edeceklerine bakacaklarını belirten Gül, tanıma konusunda alınmış herhangi bir karar olmadığını kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.