İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: İNSANİ PROGRAMLARIN ÖNCÜSÜ: BİRLEŞİK ERMENİ FONU

Dün Hükümet oturumunda İnsani Yardımlar Koordinasyon Komisyonu başkanı Vladimir Movsisyan, 2003 yılında Ermenistan’da gerçekleştirilen insani amaçlı yardımlara ilişkin bir rapor sundu. Movsisyan daha sonra basına yaptığı açıklamada 135 uluslararası ve yerli kuruluşun 44 milyar dram değerinde program gerçekleştirdiklerini, ayrıca 39 farklı ülkeden 28 milyar dram değerinde malzeme yardımı girdiğini kaydetti. En büyük yardımın %63 oranında ABD’den alındığını ve burada Birleşik Ermeni Fonu’nun (BEF) önemli rol oynadığını söyleyen Movsisyan bunu, %16 Japonya, %5 Almanya, %4,6 Rusya’nın izlediğini belirtti.

Ermenistan’da 52 farklı kuruluş tarafından 16 milyar dram değerinde hayri program gerçekleştirildiğini söyleyen Movsisyan, programların özellikle sağlık, eğitim, bilim, sosyal yardımlar alanında yoğınlaştığını vurguladı. Bu çerçevede Norveç Mülteciler Komitesi tarafından konutların yapıldığını ve bu programlarda da BEF’nun yer aldığını hatırlattı.

Movsisyan; Komisyonun insani yardım yüklerinin ithal ve dağıtım işleriyle uğraşmadığını, sadece bürokratik olarak hayri amaçlı bu yüklerin KDV’den, gümrük vergisinden ve diğer resmi ödeme yükümlülüklerinden bağımsız olmasını sağladığını, getirilen yükün başka amaç taşıdığını tesbit ettikleri veya şüphe durumundaysa yetkili mercilere durumu bildirerek gerekli işlemlerin yapılmasını sağladıklarını da sözlerinde belirtti.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.