İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

türkiyegazetesi: Ermeniler, Selanik’te Türk işadamlarının Atatürk Evi´ni ziyaretini engelledi

Yunanistan’ın Selanik kentinde bir grup Ermeni, sözde Ermeni soykırım günü dolayısıyla Türk Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Başkonsolosluğun önünde, ellerinde Ermeni bayrağıyla gösteri yapmak isteyen grubun, polis tarafından sabahtan itibaren alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde kurulan barikatı yıkmak istemesi üzerine, grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Protesto sırasında Ermeni grup adına bir kişi basın bildirisi okudu ve daha sonra bildiri başkonsolosluğun kapısına bırakıldı.
Türk bayrağını yakan grup, Ermeni milli marşını okudu.

Bu arada, eylemi izleyen Türk gazetecilerden birinin konuşması üzerine, göstericilerden bazıları, gazetecinin Türk olup olmadığını öğrenmeye çalıştı ve gazeteciden Yunanca konuşmasını istedi. Türk gazetecinin kolundan ve çantasından tutan göstericiler, Yunan polisinin araya girmesi üzerine olay yerinden ayrıldılar.

Gösteri öncesi, başkonsolosluğun yanında bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etmek için otobüsle gelen bir grup Türk işadamı ise Yunan polisinin uyarısı üzerine, gezilerini yarıda kesmek zorunda kaldı.

TAHRAN’DA DA GÖSTERİLER YAPTILAR

İran’ın başkenti Tahran’da Ermeniler, sözde Ermeni soykırım günü nedeniyle gösteri yaptı.

Başkentteki Serkisyan Kilisesi önünde toplanan Ermeni göstericiler, Türkiye aleyhine sloganlar atıp, pankartlar taşıdı ve üzerinde Türk bayrağı bulunan bir tişörtü ateşe verdiler.

Her yılın aksine bu yıl, Ermenilerin Serkisyan Kilisesi’nden BM bürosuna yapmak istedikleri yürüyüşe izin verilmedi.

Gösteride yapılan konuşmalarda ve dağıtılan bildiride Ermeni soykırım iddiaları yinelendi.

Bu arada, polisin, bir grup Azerinin Ermeni göstericilere tepki göstermesi üzerine çıkan kavgadan sonra, 2’si Azeri, 6’sı Ermeni 8 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Öte yandan, muhafazakar Cumhuri İslami gazetesi, ”Türkiye ve Ermeniler arasındaki eski bir dava nedeniyle İran’da yapılan gösterilerin, iki tarafla da sorunu bulunmayan İran yönetimini rahatsız ettiği” yorumunu yaptı.

Gazete, İran’ın her iki tarafla da sorunu olmadığı için güvenlik güçlerine bu durumun daha fazla sürdürülmesine izin vermemesi çağrısında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.