İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Minderde altına hücum

ANKARA – Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’ndan Tevfik Odabaşı, Gökhan Yavaşer, Aydın Polatçı finale yükselirken, Ömer Çubukçu ise bronz madalya için mücadele edecek.

60 kiloda önceki gün ilk müsabakasını kazanan Tevfik Odabaşı, dün de Moldovalı Ilia Esir karşısında bir hayli zorlanmasına karşın 6-5 kazandı ve çeyrek finale çıktı. Odabaşı, çeyrek finalde Ukraynalı Vasil Fedoriskin ile mücadele etti ve bu sınavı da başarıyla geçti. Yarı finalde Ukraynalı Vasil Fedoriskin karşısında oldukça zorlanmasına rağmen, son saniyelerde aldığı puanlarla 5-4 galip gelmeyi başaran Odabaşı, bugün finalde Rus Anak Dudaev ile karşılaşacak.

Yavaşer’in rakibi Gürcü

84 kiloda birinci tur eleme grubundaki ikinci müsabakasını Bulgar Arcadie Tzope ile yapan Gökhan Yavaşer, zorlanmadan 4-2 galip geldi ve yarı finale yükseldi. Yavaşer, yarı finalde Ukraynalı Alik Muzaev ile mücadele etti. Normal süresi 2-2 sonuçlanan müsabakanın uzatma bölümünde aldığı puanlarla rakibini 5-2 mağlup eden Gökhan Yavaşer finale çıktı. Yavaşer, Gürcü Revaz Minorashvili ile altın madalya mücadelesi yapacak.

120 kiloda Aydın Polatçı da Macar Zoltan Farkas’ı 5 dakika 17 saniyede 10-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finalist oldu. Çeyrek finalde Polonyalı Radoslav Jankowski sakatlığı nedeniyle mindere çıkmadığı için hükmen galip gelen Aydın Polatçı, yarı finalde Alman rakibi Sveu Thıele’yi son derece rahat bir müsabakadan sonra 4-0 yendi ve Rus Kuramagompl Kuraniagomedov ile altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.

Çubukçu Rus’a yenildi

66 kiloda Ömer Çubukçu, çeyrek finalde Moldovalı Ruslan Bodisteanu’yu 6-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Fakat yarı final karşılaşmasında Rus Mahat Murtacaliev’e 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Çubukçu, bugün sabah seansında Ermeni Zihirayı Hovhannisyan ile bronz mücadelesine çıkacak.

55 kiloda Ramazan Demir, gruptaki ikinci müsabakasında Ermeni Berberyan’a 6-4, 96 kiloda Fatih Çakıroğlu da Ukraynalı Tosoyev’e 3-0 yenilerek elendi. 74 kilo grup müsabakalarında 1 galibiyet, 1 yenilgi alan Ahmet Gülhan da gruptaki diğer müsabakada Rus güreşçinin İspanyol rakibini mağlup etmesiyle grup ikincisi oldu ve şampiyonaya veda etti.

Yorumlar kapatıldı.