İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: John Kerry `soykırım´ dedi

AA – WASHINGTON – ABD’de Demokrat Partili başkan adayı senatör John Kerry ile eski aktör ve Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger, 24 Nisan’ı ‘Ermeni soykırımı’nı anma günü ilan etti.

Kerry, yayımladığı açıklamada Başkan Bush’a Türkiye’nin Ermenistan’a ambargoyu kaldırması için mektup yazan senatörlerden biri olduğunu hatırlattı. Kerry, şöyle dedi: “24 Nisan, Ermeni soykırımının başlayışının 89’uncu yıldönümüne işaret ediyor. Eski Osmanlı İmparatorluğu’nun hükümranları, 1915 ile 1923 yıllarında 1.5 milyon Ermeni kadın, erkek ve çocuğu, sistematik bir etnik temizlik politikasıyla öldürdü veya topraklarından sürdü. Bu trajediyi hafızalarımızda canlı tutan Ermeni asıllı Amerikalılar, bu tür olayların bir daha tekrar etmemesini garanti altına alma sorumluluğumuzu bize hatırlatıyor.”

Schwarzenegger: Konstantinopolis

Schwarzenegger ise 24 Nisan’ı eyaletinde ‘Ermeni soykırımını anma günü’ ilan etmekle kalmayıp, İstanbul’dan da ‘Konstantinopolis’ diye söz etti. Schwarzenegger, “24 Nisan 1915’te Konstantinopolis’te Osmanlı Türk hükümeti, yüzlerce Ermeni din adamı, politikacı ve entelektüel lideri tutuklayıp öldürerek, Ermeni soykırımı olarak bilinen terör kampanyasına başladı” ifadesini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.