İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ÜLKENİN DEMOKRATİK GELİŞMELERDE GERİLEMESİ HİÇ KİMSENİ YARARINA DEĞİL

Dün Millet Meclisi başkanı Artur Bağdasaryan düzenlediği basın toplantısında, iktidar ve muhalefet kanatları arasında olası diyaloğun gerçekleşmemesi durumunda, ülkedeki demokratik gelişmelerin gerileyeceği bundan hiçkimsenin menfaati olmayacağını ifade etti. Yasanın geri plana itilmesiyle güç ve güçten doğan hukukun ön plana geldiğini, iç siyasi olayların siyasi sahadan cezai sahaya kaydırılarak, ülkenin kredibilitesine zarara verildiği ve bunun uluslararası farklı güçlere etki olanakları sağladığını kaydeden Parlamento başkanı, bunun ne iktidar ne mıhalefet ne de halk için fayda getirmeyeceğini söyledi.

Ülkenin geleceğine zarara vermemek için, yeni durumun yaratılmasını zorunlu gören Bağdasaryan, 160.000 seçmenin güvenini almış bir siyaset adamı ve Parlamento Başkanı olarak, iktidar ve muhalefet kanatlarının katılacağı bir diyalog toplantısının gerçekleştirilmesini teklif etti ve bunun uluslararası çevrelerce de önemsendiğini belirtti. Muhalefet çevreleriyse iktidarın diyalog önerisini blöf olarak değerlendirmekte.

Bağdasaryan halkla yaptığı görüşmelerden, halkın iktidar değişikliği değil, pratik ve yaşam standartlarının yükseltilmesine ilişkin taleplerde bulunduğunu ifade ederken, bunun diyalog ve konsensus ilkesiyle yapılacak anayasal değişiklikler aracılığıyla olacağını söyledi.

5000 insanın talebiyle Cumhurbaşkanının istifasını vermesinin temin edilmesi ve temelsiz iktidar değişikliğine zemin hazırlanmasının amaca uygun olmadığını ifade etti ve tarafları 26 Nisada saat 18:00’de Parlamentoda diyaloga davet etti.

Nana Petrosyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.