İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

dünyagazetesi: Dışişleri Bakanlığı´ndan Polonya´da açılan Ermeni anıtına tepki

ANKARA – Dışişleri Bakanlığı, Polonya’nın Krakov ketindeki bir Katolik kilisesinin bahçesinde açılan Ermeni anıtında yer alan yazıtta, 1915 yılında Türkiye’de Ermeni soykırımı yapıldığına dair bir ifadeye yer verilmesinin esefle karşılandığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 17 Nisan 2004 tarihinde açılan atına böyle bir iddianın yazılmasına Polonya hükümeti karşı çıktığının öğrenildiği ancak Türkiye’nin dost Polonya’nın topraklarında Türk tarihini karalayan ifadelerin yer almasının üzüntü ile karşılandığı ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti:

“Çarpıtılmış verilere dayanan bir tarih anlayışına ve marjinal grupların saplantılarına bir kilisenin alet olması kaygı uyandırmaktadır. Çeşitli platformlarda sürdürülen dinlerarası diyalog ve ortak çalışmalardan beklenen olumlu sonuçların ancak bu inançların, inananları önyargılardan ve nefret duygularından arındırabildikleri ölçüde gerçekleşebileceği her zaman hatırda tutulmalıdır. Bunun tersi, hoşgörüsüzlüğü tahrik ve sosyal çatışmalar yaratma tehlikesini taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz hassas döneme özgü koşullar herkesi, özellikle de din adamlarını, her zamandan daha sorumlu davranmaya ve atılacak adımlarda daha dikkatli olmaya zorlamaktadır”.

Yorumlar kapatıldı.