İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: UZAK SAN PAULO’DA `EÇMİADZİN’İN HAZİNELERİ´ SERGISI

Tüm Dünya Ermenileri Başpatriği Karekn II’nin Brezilya’nın San Paulo kentini 7-20 Mayıs tarihlerinde ziyareti esnasında “Eçmiadzin’in hazineleri” sergisi yapılacak. Sergiye ilişkin olarak San Paulo “Pinaçoteka” Müzesi Teknik Md. Marselo Arauco, yerel Demokratik Liberal Parti başkanı Oşin Mostiçyan eşiliğinde Ermenistan’ı ziyaret etti.

Pinaçoteka Müzesi’nde her yıl 40’a yakın sergi düzenlenmekte olup, bu sergileri 350 bin dolayında insan gezmektedir. Eski, ortaçağ ve modern sanat eserlerinin sergilendiği bu ünlü müzede Ermeni sanatına yönelik eserler ilk defa sergilenecektir. Sergi için Eçmiadzin’in Hazine Dairesi’nden 75 parça örnek; haçlar, iğne işli çalışmalar, minyatürler, kilise ayinlerinde kullanılan araçlar seçildi.

Hazine dairesindeki parçaların fotografını gördüğünde çok etkilendiğini ifade eden Arauco, Ermenistan’da bulunduğu süre içinde Az. Eçmiadzin Hazine Dairesini, Ulusal Galeriyi, Mardiros Saryan’ın Ev-müzesi vd gezme olanağı bulduğunu, özellikle Mardiros Saryan’ın sanatının kendisi için bir sürpriz olduğunu ve burada böylesi mükemmel eserler göreceğini ummadığını da belirtti. Yakın gelecekte yeni sergiler düzenlemek için tekrar girişimlerde bulunmak istediğini kaydeden Arauco, eski Ermeni sanatını tanımaktan ötürü memnuniyetinini ifade etti ve hayranlığını Brezilya halkına aktaracağını söyledi.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.