İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ARA GEVORGYAN HALK ÇALGILARI ORKESTRASI KURDU

Ara Gevorgyan halk çalgılarının kullanıldığı bir orkestra kurdu. Aoks salonunda çalışmalarını sürdürmekte olan ve 40 kişiden oluşan orkestranın üyeleri yapılan 2 aşamalı yarışma sonunda seçildiler. Orkestrada Erivan Devlet Konservatuvarını bitirmiş değerli müzisyenler yer almaktadır. Orkestranın remi bir hüviyet ve devlet himayesine alınması için gayret içinde olan Ara Gevorgyan, 40 kişilik bu orkestranın doğumunun bugün zorunluluk olduğunu, bugün gençliğin halk enstumanlarıyla yapılan müzik dinlemediğini söyledi. Sebebi ise açık, küçük gruplala bu tür müzik iyi ifade edilememekte.

2 Mayısta Lübnan AGBU Gençlik Birliği’nin davetiyle, Orkestranın 14 kişilik bir grubuyla Beyrut’a gidecek olan Ara Gevorkyan, Beyrut Filarmonik Orkestrasıyla (Şef Harutyun Fazlyan), Lübnan Devlet başkanı Emil Lahut’un adını taşıyan yeni konser binasında 6,7,8 Mayıs tarihlerinde konserler verecek. Diğer konserlerse 5 Temmuzda İran ve 4 Eylülde Karabağ vd. yapılacak.

Ara Gevorgyan yaptığı bir açıklamayla, “Adana” yapıtı için İspanyol asıllı Amerikalı Daniel Deker’in söz yazdığını kaydetti. Şarkı tamamıyla Ermeni soykırımının tanınması ve protesto edilmesi hakkındadır. Robert Nazaryan’ın destek ve girişimiyle bu şarkı farklı dillerde kaydedilmektedir. Ayrıca Ara Gevorgyan bu vesileyle tüm Dispora’da yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak, farklı milletlerden şarkıcıların bu şarkıyı söylemeleri için destek olmaları çağrısında bulunda. Şarkı hazır olup www.aragevorgyan.org internet sayfasında yer almaktadır.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.