İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Bartholomeos’un gayrimeşru oğlu var

Heybeliada Ruhban Okulu’na yaptığı 3 milyon 300 bin dolar bağışın amacına uygun kullanılmadığı gerekçesiyle dava açan işadamı Vasilaki Floridi, Patrik Bartholomeos’un gayrimeşru oğlu olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

BOSPHORUS Group Of Companies adlı güvenlik şirketinin sahibi Vasilaki Floridi’nin Heybeliada Ruhban Okulu’nun Teoloji Bölümü’nün açılması için yaptığı bağışın amacına uygun kullanılmadığı gerekçesiyle açtığı davada yeni iddialar ortaya atıldı. Basın mensuplarına Patriğin gayrimeşru oğlu olduğunu öne sürdüğü S.D., sevgilisi ve oğlunun annesi olduğunu iddia ettiği K.D. ile çekilmiş fotoğraflarının fotokopilerini dağıtan Floridi, Bartholomeos hakkında Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile Mahkemesi’ne suç duyurusu ve dava başvuruları yaptığını bildirdi. Floridi’nin, Partiğin gayrimeşru oğlu olduğunu öne sürdüğü S.D. için de DNA testi istediği ortaya çıktı.

Kadıköy 6’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Floridi katılırken, Patriğin de aralarında bulunduğu davalı 20 metropolit gelmedi. Duruşma ertelendi. Floridi, dava dilekçesinde şu iddialarda bulunmuştu:

‘Teoloji Bölümü’nün açılması için gereken 3 milyon 300 bin doları (yaklaşık 4 trilyon 398 milyar 900 milyon lira) İsviçre’deki hesabımdan, Toprakbank Beylikdüzü Şubesi’nde benim ve İsmail Sıtkı Küçük adına açılan hesaba havale yaptım. Para, okulun açılış izni alınana kadar bloke edilecekti. Blokedeki paranın gerekli yerlere ulaştırılması için Patrik Bartholomeos, Sen Sinod Meclisi üyeleri ve Fener Rum Patrikhanesi adına Küçük ile Faik Kılınç’a vekalet verildi. Küçük parayı okul açılmadan çekti. Paranın akıbetini öğrenebilmek için ihtarname gönderdim ama cevap alamadım.’

Filoridi, ‘Benim parayı vermemden sonra Patriğin Tarabya’da bir villa alması, buraya yerleşmesi, lüks içinde yaşaması benim din adamlarına karşı bakışımı bütünü ile zedelemiştir. Bütün bağışları kendileri için harcıyorlar. Bu durumu AİHM’ye şikayet edeceğim’ dedi

Patrik olacak kişinin hiçbir şekilde evlenmemesi veya karşı cinsle hiçbir şekilde ilişkiye girmemesi gerekiyor. İddialar konusunda görüşlerini sorduğumuz Patrikhane yetkilileri yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar kapatıldı.