İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: VARTAN OSKANYAN’A GÖRE PRAG BULUŞMASI FAYDALIYDI

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının 16 Nisan’da Prag’da buluşması sonrasında AZG muhabirine açıklamalarda bulunan Vartan Oskanyan, buluşmanın birbirini tanıma ve görüş alışverişinde bulunma anlamında önemli olduğunu söylkedi.

Müzakereler sabah 10:00’da Parg Toskana Sarayında başladı ve 13:00’e kadar sürdü. Ortak yapılan öğle yemeği sonrasında saat 15:00’de tekrar başlayıp 16:30’a kadar sürdi.

Toplantılar şu şekilde gerçekleşti. Önce eşbaşkanlar ve iki ülke dışişleri bakanları Vartan Oskanyan ve Elmar Mamedyarov yan yana geldiler. Daha sonra eşbaşkanlar taraflarla tek tek buluştular. Daha sonra Oskanyan ve Mamedyarov’un yarım saatlik yanlız buluşması gerçekleşti. Taraflar aralarındaki anlaşma gereği buluşmanın içeriğine ilişkin bilgi vermezken, Oskanyan Azerbaycan Dışişleri Bakanıyla ilk buluşmasına ilişkin olarak “Olumlu” değerlendirmesinde bulundu. Oskanyan Amerikan tarafının da yeni eşbaşkan Steven Mann’ı tanıttığını, Prag buluşmasının tarafların birbirlerini tanımasını sağlkadığını kaydetti.

Buluşmalara devam etme kararı alındı ancak kesin tarih ve yer söylenmedi.

Hagop Asadryan, Prag

Yorumlar kapatıldı.