İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: OMBUDSMEN’E BİR AY ESNASINDA 185 ŞİKAYET BAŞVURU YAPILDI

Ermenistan İnsan Hakları ilk bayan ombusmeni Larisa Alavertyan, Armenpress Basın salonunda yaptığı basın toplantısında, gşreve getirildiği 1 Marttan günümüze 185 şikayet başvuru aldığını, başvuranların sayısının her geçen gün artış eğilimi gösterdiğini, ancak çoğunun aslında hukuki danışmanlığa ihtiyaç duyduğunu belirtti. Başvuranlara verilen ücretsiz danışmanlık sebebiyle şikayetlerin azaldığını da kaydeden Alavertyan, bu arada Gümrü Cezaevini ziyaret ettiğini, son günlerdeki muhalefet gösterileri tutuklananlarla da konuştuğunu söyledi. Alavertyan, bu kişilerin kendilerine yönelik şiddet ve zorlama uygulanmadığını ve tutukevi koşullarından da şikayetçi olmadıklarını kendisine söylediklerini basına aktardı.

Bütün bunları olumlu birer gelişme olarak değerlendirdiğini söyleyen Bn. Alavertyan, son muhalefet gösterilerine ilişkin olarak Emniyet Müdürü ve başsavcıyla da görüştüğünü kaydetti. Gösterilerde tutuklanıp mahkemeye sevkedilen ruhi dengesi bozuk şahısla ilişkin durumun yasa ve Avrupa Konvansiyonu normlarına uymadığı uyarısında bulundu.

Kitlesek etkinlikler esnasında üst-baş aramalarının normal olduğunu da söyleyen Alavertyan kamu güvenliği için bunun zorunlu olduğunu kaydetti.

Kendisinin Devlet Başkanı tarafından değil, yasa gereği bu göreve getirildiğini de hatırlatan Alavertyan, Ombusmenin görevlerinin kapsamına ilişkin bazı basın mensuplarının ve toplumun farklı katmanlarından insanların yeterli bilgiye sahip olmadıklarını dolayısıyla kendilerine yapılan başvuruların çoğunlukla öngörülenlerin dışı olduğunu da söyledi.

Ombudsmenin görevlerinin vatandaşların şikayet başvurularıyla sınırlı olmadığını, resmi yetkililer ve STÖ temsilcileriyle ziyaret ve görüş alışverişinde bulunduklarının altını çizdi.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.