İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BDT ÜLKELERİ TİCARET VE SANAYİ ODALARI ÇALIŞMA GRUPLARI ERİVAN’DA TOPLANDI

2002 yılında Moskova’da toplanan 9 BDT ülkesi (Ermenistan, Belarusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Rusya, Tacikistan, Özbekistan) Ticaret ve Sanayi Odaları (TSO) liderleri, BDT üye ülkeler TSO Başkanlar Konseyini oluşturdular. 2003 yılı Haziranında yapılan Konsey birinci oturumunda, Ermenistan TSO başkanı Martin Sargsyan bir yıl süreyle Konseye başkan seçildi. Konseye Azerbaycan ve Ukrayna TSO başkanlarının da sonradan dahil olduğunu belirtelim. Konsey BDT ülkeleri arasında mal kalite, miktar ve muhtevasına ilişkin ortak bilimsel standartların oluşturulması, ekonomik bilgi alışverişinin temini ve sergi-fuarların düzenlenmesi için bir dizi işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Dün Erivan’da toplanan BDT ülkeleri TSO çalışma grupları çalışmalarını 3 başlıkta gerçekleştirdiler. Bunlar Küçük ve orta çaplı işletmeciliğin geliştirilmesi, ekonomik konularda bilgi alışverişi ve sergi-fuarların düzenlenmesi. Oturuma 8 BDT üyesi ülke katılırken (Azerbaycan hariç), 1-3 Haziran tarihleri arasında Erivan’da toplanacak BDT TSO Başkanlar Konseyi tarafından imzalanacak anlaşmalara temel olacak esas belgeleri hazırladılar.

Ukrayna temsilcisi Yuri Zanuda, BDT ülkelerinin ekonomik gelişim ve ortak çalışmaları için bir adım olan oturumun, uluslararası pazarlara açılmada, ortak üretimle temsi olma açısından önemli olduğunu kaydetti.

Mareda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.