İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: GAZETECİLERE KARŞI ZORLAMALAR KESİN YANITINI BULACAK

Muhalefetin bugün de düzenleyeceği protesto gösterilerinde görevlerini yapmakta olan gazeteci karşı yeni zorlamalar uygulanır. Hem iktidar hem de muhalefet yanlısı basın araçlarının güvenliği nasıl sağlanacak. AZG konuya ilişkin olarak muhalif bazı politikacılara başvurdu.

Vağarşak Harutyunyan (Eski Savunma Bakan yard.): Halk tarafından gösteriler esnasında medya görevlilerine karşı bu güne kadar zorlama olmuş değil. İktidar güçlerinin ise, daha sonra sorumluluğu muhalefete yıkmak için,benzer uygulamaları ihtimal dahilindedir. Muhabirlerin güvenlik garantisini devlet verecek. Biz kendi tarafımızdan veriyoruz.

Vazgen Manukyan (AJM Partisi başk.): Muhabirlere yönelik Ermeni veya yabancı olsun, yapılan zorlamalar yasa dışıdır. Bu meseleden ötürü hepimiz rahatsızlık duyuyoruz. Ancak bugün iktidarda veya muhalefet saflarında olalım, hepimiz bu meselenin düzenlenmesi için çaba göstermeliyiz.

Smbat Ayvazyan (Atrarutyun Ceph.): Genel olarak bu gösteriler esnasında, benzer tezgahlar beklemiyoruz. Çünkü böyle bir durumda bunu düzenleyenler karşı yanıt alacaklarının farkındalar. Muhabirler bu kez kesin olarak korunacaklar. Bizim için beklenmedik olan, yönetimin kriminal unsurları gazetecilerin üzerine salması oldu. Bundan sonra benzeri durum mümkün olamaz.

G.D.

Yorumlar kapatıldı.