İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: İsa´nın Çilesi filminde ücret çilesi

Dünyada fırtına koparan, Türkiye’de de cuma vizyona girecek olan “Passion” filminin oyuncusu Rubini açıkladı: “Cimri Mel Gibson oyunculara en düşük ücret tarifesini uyguladı. İsa’yı canlandıran Caviezel kendini İsa sanmaya başladı.”

Çocukları kutsuyordu

Gösterildiği bütün ülkelerde büyük tartışmalara yol açan ve Türkiye’de bu cuma günü gösterime girecek olan Mel Gibson’un İsa Peygamber’in son 12 saatini anlattığı ‘The Passion’ adlı filmi, İtalya’da bugün gösterime giriyor. Vatikan’ın sıcak baktığı, Papa tarafından da izlenen ve beğenilen filmin dini çevrelerde gerçeği yansıttığı görüşü giderek ağırlık kazanıyor. İtalya’daki Yahudi çevreleri ise filmin içindeki şiddet ve Yahudiler’e karşı düşmanlık uyandırdığı gerekçesi ile ‘The Passion’u kınıyorlar. Filmde alan ünlü İtalyan aktör Sergio Rubini ise, filmden 1 milyar dolar kazandığı öne sürülen Mel Gibson’ın, oyunculara en düşük “sendika tarifesi” uyguladığını söylüyor.

MEL GIBSON ÇOK CİMRİ

Gibson’un filminde Hz. İsa ile birlikte çarmıha gerilen hırsızlardan birini canlandıran Rubini, Gibson’un İtalya’nın güneyinde Matera kentinde yarattığı sette, gerçek rahiplerin sabahtan akşama kadar gezip kutsal ekmek (ostia) dağıttıklarını anlattı. İtalya’nın tanınmış oyuncu ve yönetmenlerinden biri olan Rubini, Mel Gibson’un filminde din ve ceza anlayışını Ortaçağ zihniyetinde gerçekleştirildiğini vurguladı. İtalyan aktör, filmin ilk başta oyunculara Mel Gibson tarafından çevrilen küçük bütçeli, bağımsız ve az sermayeli bir film olarak takdim edildiğini söyledi. Rubini, Gibson’un Matera’da kurduğu setin adeta ‘sosyalist’ bir yapıya sahip olduğunu ve herkesin eşit haklara sahip yoksullar olarak görüldüğünü esprili bir şekilde dile getirdi. Her fırsatta Gibson’un cimriliğinin altını çizen İtalyan oyuncu, çekimler için İsrail ya da Filistin yerine İtalya’nın seçilmesinin de prodüksiyonun daha ucuza gelmesinden kaynaklandığını söyledi. Kendisini tam bir ateist olarak tanımlayan Rubini, Gibson’un Evangelist bir Katolik olduğunu vurgularken, çekimler sırasında sette rahiplerin dolaştığını ve insanları kutsadıklarını söyledi. Rubini, “Her sabah çekimlerden önce ve çalışmanın bitiminde bizi Latince ayinlere davet ediyorlardı. Her yerde rahipler vardı. Ben çarmıha gerilmişken aşağıda ellerinde kutsal ekmeklerle yine rahipler bekliyordu” diyor. Sergio Rubini, filmde Hz İsa karakterini canlandıran Jim Caviezel’in kendini rolüne fazlasıyla kaptırdığını, kendisinin de Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği 33 yaşında olmasını kutsal bir işaret gibi algılayarak Matera’daki çocukları kutsadığını söyledi.

ROBOT İSA’YA MERHABA

RUBINI, Gibson’un çok tartışılan filminin perde arkasıyla ilgili ilk kez açıklama yaparken, kendisini en çok hayrete düşüren şeyin ‘Robot İsa’ olduğunu söyledi: “Robot İsa, nefes alabiliyor, göğüs kafesini oynatabiliyor ve vücudundan kan akıtabiliyordu. Kimi zaman çekimlerde Robot İsa’ya mı oyuncu arkadaşım Jim Caviezel’e selam verdiğimi ben de şaşırıyordum” dedi. Gibson’u çok başarılı bir yönetmen olarak tanımlayan Rubini yine de “Ahiret gününde Gibson’un yerinde olmak istemem” demekten geri duramadı.

Yorumlar kapatıldı.