İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Alemdaroğlu´na ödül tepkisi

İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, son olarak gündeme 24 Mart’ta ‘Çanakkale Destanı 1915’ belgeselinin galasında yaptığı konuşmayla geldi: “İsviçre’de görüşme yapanlara sesleniyorum, sakın ola ki Kıbrıs’ta bir parça toprak vermeye kalkmayın. Güneydoğu’da 25 bin şehit verdik, bir
45 bin daha, 100 bin daha şehit verir, Kıbrıs’ı da alırız, Yunanistan’ı da.” Alemdaroğlu’nun bu şehit açık artırmasına, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan’dan da tepki geldi. Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülleri Yunanistan Eşbaşkanlığı Sekreteri Leonidas Kirkos, Alemdaroğlu’nun ‘barış ve dostluk ödülü almış kişi’ unvanını taşımaması gerektiğini söyledi.

“Alemdaroğlu, halklarımızın yakınlaşma ve karşılıklı anlayış dönemini yaşamaları için verilen 25 yıllık güzel mücadelenin ve Türk-Yunan dostluğunun şehidi Abdi İpekçi’nin anısına hakarette bulunan savaş çığırtkanlığı yaptı” dedi. İpekçi’nin öldürülmesinin Türk-Yunan dostluğuna katkısı nedeniyle olup olmadığı bir yana, Alemdaroğlu İstanbul Üniversitesi öğretim görevlilerince rektör seçildi kabul, ama barış ve dostluk ödülünü ona kim verdi?

Yorumlar kapatıldı.