İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Almanya’da da başörtüsü yasağı

2 Nisan 2004 — Almanya’da en az 4 eyalet daha devlet okullarında başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısını gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Baden-wuerttemberg eyaleti parlamentosunda devlet okullarında başörtüsünü yasaklayan tasarı, oyların büyük bölümünü aldı. Tasarıya sadece Yeşiller Partisi milletvekilleri oy vermedi. Yeşiller, okullarda Hıristiyan simgelere izin verilirken, başörtüsünün yasaklanmasının dengesiz bir tavır olduğuna dikkati çekti. Başörtüsü yasağına destek veren eyalet Eğitim Bakanı ise, başörtüsünün kadınlara baskının bir sembolü, Hıristiyan simgelerin ise batı medeniyetinin bir parçası olduğunu savundu.

BERLİN’DE KAMUYA YASAK GELİYOR

Berlin eyalet hükümeti de, devlet dairelerinde tüm dini simgelerin yasaklanmasını öngören bir yasa hazırladı. Yasa uyarınca, devlet dairelerinin yanında devlet okulları, emniyet ve yargıda çalışanlar, başörtüsü, kippa veya haç gibi dini simgeleri takamayacak. Yasa tasarısının, yaz tatilinden önce Berlin eyalet parlamentosuna sunulması bekleniyor.

Almanya’da en az 4 eyalet daha devlet okullarında başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısını gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Yorumlar kapatıldı.