İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: LÜBNAN BAŞBAKANI 3. KEZ ERMENİSTAN’DA

Dün ülkemizi 3. kez ziyaret eden Lübnan başbakanı Rafik Hariri, 1997 ve 1998 tarihlerinde de yurdumuzu ziyaret etmişti.

Ermenistan Hükümeti halkla ilişkiler bölümünden verilen bilgiye göre, dün Lübnan başbakanı, başbakan Andranik Markaryan’la bireysel bir görüşmede bulundu. Görüşmede; bankacılık, turizm, enerji, ticaret, tarım, eğitim ve kültür alanlarında işbirliğinin önemi vurgulandı. Ermenistan başbakanı, iki ülke arasındaki iş hacminin artırılması gerektiğinden bahsetti. Fafik Hariri ise, 2 ülke işadamlarından oluşacak ortak bir yapının oluşturulmasını teklif ve ülkesindeki Ermeni toplumunun rolünün önemini vurguladı.

İkili hükümet görüşmeleri esnasında, Lübnan ve Ermenistan arasındaki mal nakli, özellikle Lübnan’ın Ermeni mallarının Arap ülkelerine satılmasında, dağıtım noktası olması konuları değerlendirildi.

Bugün iki ülke resmi yetkilileri arasında bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Bunlar; İç işleri Bakanlıkları’nın İşbirliği, İki ülke Hükümet ve Diplomatik Misyon temsilcilerinin vizesiz girişlerine ilişkin, örgütlü Suça Mücadeleye ilişkin ve Tarım Bakanlıkları arasında İşbirliği’ne ilişkin anlaşmalar

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.