İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

anka: THY BROŞÜRÜNDE ‘ARMENİA’LI TÜRKİYE HARİTASI

-THY’nin Milano bürosunca hazırlanan yaz tarifesi broşüründe Doğu Anadolu Bölgesinde “Armenia”, güneydoğu bölgesinde de “Kürdistan” yazan harita kullanıldı.

-THY Milano Müdürü Kuntay Özkan, hatanın yabancı bir siteden hatalı Türkiye haritası indirilerek basılmasından kaynaklandığını savunurken Milano Başkonsolosu Vefik Fenmen, broşürün 27 Mart’ta toplatıldığını bildirdi

İSTANBUL(ANKA)- Türk Hava Yolları’nın Milano, Malpensa satış bürosunda yolculara dağıtılan broşüründe üzerinde ‘Arminea’ ve ‘Kürdistan’ yazılı Türkiye haritaları bulunan broşür dağıtıldığı ortaya çıktı. THY yetkilileri, hatanın haritanın yabancı bir siteden indirilmesinden kaynaklandığını açıklarken dağıtımının durdurulduğunu bildirdi.

ANKA’nın araştırmasına göre, Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Turizm ofisince hazırlandığı belirtilen broşürdeki haritada Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde ‘Armenia’ sözcüğü yer alıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise yarım halde ‘Kürdistan’ sözcüğünün bulunduğu haritada kent adları da yanlış yazılmış. Geçen hafta Milano Malpensa Havaalanı’ndan THY uçaklarına binen yolculara verilen broşürde, yaz tarifesine ilişkin İtalyanca bilgiler veriliyor.

ANKA’ya elektronik posta aracılığıyla ulaşan broşür görüntüsü üzerine olayın doğru olup olmadığının sorulduğu Milano Başkonsolosu Vefik Fenmen, şu yanıtı verdi:

“THY’nin Malpensa satış ofisinde bulunan bilgi formu hususunda bizi uyardığınız

için teşekkür ederim. Söz konusu formlar 27 Mart günü kaldırılmış bulunmaktadır

Bilginizi rica ederim.

Saygılarımla,

Vefik Fenmen

Başkonsolos”

YABANCI SİTEDEN İNDİRİLMİŞ

Broşürün dağıtımını yapan THY Milano ofisi müdürü Kuntay Özkan da olayı doğruladı. Özkan, başvuruya şu yanıtı verdi:

“Milano T.C. konsolosluguna yapmıs oldugunuz uyarı için teşekkür ederiz. Müdürlüğümüzün Milano çıkışlı yaz tarifesi bilindiği üzere değişikliğe uğramıştır. Ayrıca yaz 2004 tarife kitapçığı henüz hazır olmadığından müdürlüğümüzce yolcuları bilgilendirme yayını yapılması ihtiyacı doğmuştur. Yolcularımıza bu hizmet verilmek istenirken gözden kaçan bir hata nedeniyle yabancı bir siteden hatalı bir Türkiye haritası indirilmiştir. Asıl olarak tarife ve telefon bilgilerini içeren bu sayfadan çok sınırlı sayıda yolcuya verilmiş iken hata sizin gibi duyarlı ve dikkatli vatandaşlarımızca görülmüş ve uyarı üzerine hemen toplanarak böyle bir sayfa dağıtımı hemen durdurulmuştur.

Sn Kayahan, sunmaya çalıştığımız hizmetleri daha dikkatli geliştireceğimizi bilgilerinize sunar tekrar böyle bir hatanın oluşmuş olmasında ötürü şahsım adına tekrar özür diler saygılarımı sunarım.

Kuntay Özkan

THY Milano Müdürü”

(YAH/AHM/ANKA)

Yorumlar kapatıldı.