İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

vatan: Ermeni lobisinin aldığı cevap

Ayşe Özgün

Kaliforniya’deki Ermeni lobisinin ne kadar aktif olduğunu geçen yazılarımda da özellikle belirtmiştim. Bu yıl da soykırım tarihi kabul ettikleri 24 Nisan’da yapmak istedikleri etkinlikler için etraftan bağış toplamak isterken karşılaştıkları bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

24 Nisan tarihinde ABD’nin belli başlı kentlerinde, Avrupa başkentlerinde ve Kudüs’te gerçekleştirmeyi planladıkları dev organizasyonda kullanılmak üzere gerekli posterler için bir yarışma açılmış. Yarışmayı kazanan poster, İsrail’de basılacakmış ve dünya kentlerine oradan dağıtılacakmış.

Tabii bütün bu eylemleri gerçekleştirmek için önce para gerekiyor. Bağış istenen mesajda kullanılan ifade şöyle:

“Bu projeyi devam ettirmek için bayağı bir uğraş gerekmektedir.”

Herhalde! Neyse, bağış talebi mesajını yolladıkları bir doktorun kendilerine cevabını bugün köşeme alıp sizlerle paylaşmak istedim:

“Ermeni diasporası milyonlarca dolarlarla afiş bastırıp, bitmek tükenmek bilmeyen Türk ve Türkiye’ye karşı sürdürülen psikolojik nefreti devam ettirmek yerine, Ermenistan’da açlıktan ölüm sınırında yaşam sürdüren Ermeni vatandaşlarına yardım etse, daha memnun olurum. Benim çocukluğum Ermeni, Rum, Hıristiyan ve Müslümanların omuz omuza ahenk içinde yaşadığı İstanbul’da geçti.”

Yorumlar kapatıldı.