İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: Sarıgül CHP´yi dörde katladı

CHP yerel seçim sonuçlarında genel seçimlerde aldığı oy oranının altına düştü. Şişli’de partisinin bayrağını bir kez daha dalgalandıran Sarıgül ise bir süredir CHP kulislerinde konuşulan ‘yeni lider’ arayışında öne çıktı ŞİŞLİ Belediye Başkanlığı’na bir kez daha aday olan Mustafa Sarıgül zafer kazandı. Partisi CHP, Türkiye genelinde ancak yüzde 15-17 aralığında oy alırken Sarıgül, ilçesinde oyların yüzde 66’sını alarak rekor kırdı.

CHP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, 28 Mart yerel seçimlerinde en yüksek oyu alan ilçe başkanlarından biri oldu. Şişli’deki oyların yaklaşık yüzde 80″ini alan Mustafa Sarıgül rakiplerini adeta ezdi geçti. Sarıgül’ün oy oranı Yerel seçimlerden önce yorum yapan analistlerin ‘Yerel seçimlerde partilerin oy potansiyelinin yanı sıra adayın kimliği de önemlidir’ tezlerini de bir anlamda doğruladı. 5 yıl daha Şişli Belediye Başkanlığı’nı yürütecek olan Mustafa Sarıgül yüzde 80 civarında olmasına rağmen partisi CHP’nin Türkiye genelindeki oy oranı yüzde 14’ü geçemedi.

SEVGİNİN ZAFERİ

ALDIĞI oy oranını AKP ile karşılaştıran Sarıgül, “Bir ay önce yerel seçim kampanyasına başlarken, ‘sevgi kazanacak’ demiştik. Bugün ortaya çıkan tablo, Şişli’de sevginin ve demokrasinin zaferidir” diye konuştu. Şişli’de 5 yıldır gerçekleştirdiği hizmetlerin meyvesini verdiğini söyleyen Sarıgül, “5 yıldır bıkmadan, usanmadan, rehavete kapılmadan çalıştık. Şişli’yi oturduğumuz koltuklardan değil, halkın içinde, mahallesinde, sokağında onlarla birlikte yaşayarak, sorunları hissederek yönetmeye gayret ettik” dedi. Şişli halkına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Sarıgül, gururlu olduğunu ama zafer sarhoşluğuna kapılmayacağını belirtti.

SEÇMEN Mİ YAZDI

İSTANBUL’UN ilçeleri arasında seçim sonuçlarının çok erken saatlerde ‘rengini belli ettiği’ ilçelerden olan Şişli’de ikinci kez başkanlık yapacak olan Sarıgül’ü ilçe binasına gelen vatandaşlar da destekledi. Sonuçlar açıklanırken partililer sık sık alkışlarla Sarıgül’ ün başarısını kutladı.Bu arada çiçekçilik yaptığı bildirilen Huriye Yorgun isimli partili, Sarıgül için maniler okudu. Yorgun’un “Elimde maşa Sarıgül’le çıkılmaz başa / Lahananın göbeği Sarıgül Şişli’nin gözdesi” şeklindeki manileri partililer tarafından alkışlandı.

KİMDİR?

ERZİNCAN’DA 1956 yılında doğan Mustafa Sarıgül, eğitimine sırasıyla Talat Pasa İlkokulu, Şişli Ortaokulu, Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi’nde devam etti ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. İs yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyüksehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü’nde devam etti. Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya basladı. Siyasi yaşamı CHP Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı, ardından Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Sekreterliği, Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Baskanlığı, İlçe Baskanlığı, Kurultay Delegeliği, 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği, TBMM Baskanlık Divani Üyeliği, F.M.V. Işık Lisesi Okul Aile Birliği Üyeliği, Türk Parlamenterler Birliği Üyeligi, Türk – Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği, Herkes İçin Spor Federasyonu As Başkanlığı, ayrıca uzun yıllar Futbol Federasyonu Delegesi olarak görev yaptı. “TBMM’de bir Milletvekili” ve “İstanbul’da Direksiyon Sallamak” adli iki kitabı bulunan Sarıgül, evli ve iki çocuk babası.

Şişli’nin en genç başkanı

ŞİŞLİ’NİN en genç belediye başkanlığı unvanını elinde bulunduran Sarıgül, siyaset yaşamına CHP’de başladı. Sonraki yıllarda şansını DSP ve YTP’de deneyen Sarıgül, eski partisi CHP’ye geri döndü. CHP tarafından seçim öncesinde yapılan tüm anketlerde adı büyükşehir belediye başkanlığı adayları arasında geçen Sarıgül, tercihini 5 yıl boyunca hizmet verdiği Şişli’den yana kullandı.

MODA VE SANAT MERKEZİ

Seçimlerden önce ilçeyi sanat ve moda merkezi yapacağının sözünü veren Sarıgül, Mecidiyeköy ile Feriköy arasına alternatif yollar yaptırarak, trafik sorununu çözme vaadinde bulundu. Sarıgül, bu seçimlerde yüzünü varoşlara döndü. İlçenin çok dinli yapısına eşit mesafede davranan ve bu yaklaşımıyla her dinden vatandaşın sevgisini kazanan Sarıgül, seçimde tek rakibinin kendisi olduğunu söylüyordu.

İSTANBUL-ŞİŞLİ

CHP 66

AKP 23

SHP 2.0

Şenol BAŞTAKAR – MERKEZ

Yorumlar kapatıldı.