İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: RUS VNEŞTORGBANK `HAYĞNAYBANK´IN %70’İNİ SATIN ALDI

Dün Rus Vneştorgbank İcra Md. Andrey Kostin ve Hayğnaybank İdare Kurulu Başkanı Mikayel Bağdasarov, Hayğnaybank hisselerinin %70’inin Vneştorgbanka’a satılmasına ilişkin anlaşmayı imzaladılar. Ermenistan Merkez Bankası Başkanı Tigran Sargsyan,Rusya ve Ermenistan Hukuki mevzuatı gereği benzeri işlemlerin Merkez Bankalarının ön olurunu gerektirdiğini, bunun da verilmiş olduğunu söyledi.

Andrey Kostin yapılan işlemin Vneştorgbank’ın büyümeye yönelik adımlarından biri olduğunu, bankanın Avrupa ve BDT ülkelerinde kardeş bankalar ağı yaratmayı öngördüğünü, Sovyet sonrası dönemde bankanın Ermenistan’daki ilk kazanımı olduğunu da belirttikten sonra, kontrol hisselerinin kendilerinde olmakla beraber, bu bankada partnerler olarak çalışacaklarını ifade etti.

Mikayel Bağdasarov’sa, yapılan şartnamenin ortak olduğunu, bankanın Ermenistan’da olduğunu ve meblağların Ermenistan’a geleceğini dolayısıyla endişelenmeye gerek olmadığını bu anlamda Ermenistan’ın kazandığını belirtti. Bağdasarov “Bugün Ermenistan ve Rusya dostluklarını güçlendirmede bir adım daha attılar. Zannediyorum yakın bir gelecekte, ekonomimiz bu işlemin etkilerini hissedecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.