İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: `İsa´nın Çilesi´ Gibson´ı zengin edecek

Tartışmalara yol açan ve Yahudilerin yoğun tepkisini çeken ”The Passion of the Christ” (İsa’nın Çilesi) adlı film, yönetmeni Mel Gibson’ı Hollywood’un en zenginleri arasına sokacak gibi görünüyor. New York Post gazetesi, filmden elde edilecek gelirin yanı sıra diğer bazı kazançlarıyla birlikte Gibson’ın bu yıl 700 milyon dolardan fazla kazanacağının tahmin edildiğini yazdı.

Haberde, inançlı bir Hıristiyan olan Gibson’ın bu paranın önemli bir kısmını kiliseye bağışlayacağı ileri sürüldü.

Hollywood’un zenginleri arasına geçen yıl giremeyen, hatta Forbes’in en çok kazanan 100 sanatçı listesinde bile yer alamayan Gibson’ın bu yıl Tom Hanks ve Julia Roberts da dahil pek çok sanatçıyıgeride bırakarak Forbes’in ilk 10’una girebileceği ifade ediliyor.

Bir Katolik olan Gibson’ın bu yılki kazancından 100 milyon dolar kadarını Katolik Kilisesi’ne bağışlamasının beklendiğini yazan gazete,Gibson’ın sözcüsünün Mel Gibson’ın sürekli kiliseye yardım eden bir kişi olduğunu, ancak bağışlarının miktarını açıklamaktan hep kaçındığını söylediğini bildirdi.

Filmin, gösterime girdiği günden bu yana bilet satışından 371,1 milyon dolarlık hasılat yapan, bu yılın lideri durumundaki ”Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” filmini bile zorlayacağı ifade ediliyor.

Gibson’ın filminin sadece ABD’de 400 milyon dolarlık bir gişe hasılatı yapması bekleniyor. Filmin gelecek haftalarda gösterime girmesi beklenen Latin Amerika, Avrupa ve Hıristiyan nüfusunun yoğun olduğu diğer ülkelerdeki hasılatının ise 600 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Filmin hali hazırda gösterime girdiği Avusturalya’da da gişe rekorları kırdığı ifade ediliyor.

Mel Gibson’ın, bu kadar büyük hasılat başarısı gösteren filmde, çok da tanınmayan İtalyan sanatçılarla çalışması ve nispeten ucuz İtalyan stüdyolarını kullanması sayesinde, filmi sadece 30 milyon dolarlık bir bütçeyle yapmasından dolayı sinema sektörü uzmanlarının takdirini topladığı belirtiliyor.

Gibson’ın filmin dağıtım işinde de nispeten küçük bir dağıtım şirketi olan Newmarket Films ile yüzde 2,5’lik bir kar payıyla anlaşmış olması da kazancını artıran bir diğer faktörü oluşturuyor.

Dağıtım şirketleri genelde gişe hasılatının yüzde 40-50’sine kadar pay isteyebiliyor.

Gibson’ın filmin DVD satışlarından da yılda 400 milyon dolar kazanabileceği belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.