İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

gazetevatan: Musevi diye öldürdük

Mason Locası’na düzenlenen intihar saldırısının ardından Kartal ve Pendik’te hücreevlerine düzenlenen baskın sonucu yakalanan Musevi diş doktoru Yasef Yahya’nın katili Adem Çetinkaya’nın sorgusu sürüyor. Çetinkaya, ifadesinde şunları söyledi: “Yasef Yahya’nın Musevi olduğunu öğrendik ve muayenehanesinin yerini belirledik. 2-3 arkadaşım defalarca hasta olarak gidip keşif yaptı. Sonra ben o 3 kişiyle giderek Yasef Yahya’ya dişimde problem olduğunu ve tedavi olmak istediğimi söyledim. Yanımdakiler bekleme odasındayken, ben dişçi koltuğuna oturdum. Bu sırada doktor elindeki aleti masaya koymak için arkasını döndü. Ben de sırtını yumruklayarak yere düşürdüm. Belimdeki tabancamı çekerek 1 el kafasına ateş ettim. Bu esnada yanıma gelen diğer 2 arkadaşımla birlikte değişik bir görüntü vermek için öldürdüğüm doktorun ellerini ve ayaklarını bağladık. Üzerinden hiç bir şeyi almadan olay yerinden ayrıldık. Doktoru tek başıma öldürdüm ve bu eylem için hiç kimseden talimat almadım.”

Camide başladı

Çetinkaya nasıl terörist olduğunu da anlattı: “Askerliğimi Sivas’ta yapıp İstanbul’a geldim. İşsizdim, babam Fikri Çetinkaya’nın desteğiyle Pendik’te bir lokanta açtım. O ölünce işim bozuldu, çalışmak için Kuveyt’e gittim. Aşçılık yaptım. 3-4 yıl sonra Türkiye’ye döndüm, iş aradım. Camide tanıştığım bazı kişiler sayesinde cemaat toplantılarına katıldım. Bir geceyarısı bir eve götürüldüm. Önce namaz kılındı ardından ölen müslüman kardeşlerimiz için dua edildi. Bu sırada sözü geçen yaşlı birisi cihat için ölmekten bahsetti. İsrail ve ABD’nin Müslümanlara yönelik saldırılarını anlattı, etkilendim. Aylar sonra birkaç arkadaş Afganistan’da örgüt kampına katıldık. Patlayıcı ve silahlar üzerine eğitim gördük. Müslümanların acısına son vermek için eylem kararı aldık.”

İkiz saldırılardan sonra sakallarımızı kestik

“İstanbul’daki bombalama eylemleri beni ve arkadaşlarımı korkuttu. Sakallarımızı kestik. Camiye değişik güzergahlardan gittik. Ev telefonumu değiştirdim. Haftada bir eylemle iligili istihbarat bilgileri bize ulaştırıldı. Mason Locası’na yapılan saldırının ardından ele geçen silahlardan birinin doktoru öldürmek için kullandığım silah olduğunu duyunca korkup eve kapandım. Ama adım haberlerde çıkmayınca biraz rahatladım. Ses getirici eylem için her şey hazırdı ama bir anda yapılan baskınla yakalandım.”

Yorumlar kapatıldı.