İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MELKONYAN OKULU KAPATILIYOR

Kıbrıs’tan Masis Ter Bartoğ, Kıbrıs Melkonyan Okulu idare eden AGBU temsilcisinin, 78 yıllık okulun nihai olarak kapatılacağını ve şu anda okulda eğitim gören 200 öğrencinin, başka okullara yerleştirilmesi olanaklarının araştırıldığını açıkladığını bildirdi. Kıbrıs’ta yayımlanan “Cyprus Weekly” gazetesinin Cuma günkü sayısına ücretli ilan veren AGBU’nun Amerikalı temsilcisi Gordon Anderson, Melkonyan’ın Kıbrıs’lı öğrencilerinin, ermeni tedrisatlı eğitimden mahrum etmeme endişesiyle, AGBU’nun “farklı çözüm yollarını değerlendirdiğini” açıkladı. Yurt dışından gelen öğrenciler ki Melkonyan’da çoğunluğu oluşturmakta, aynı kalitede eğitim görebilecekleri alternatifler aranacak.

AGBU’nun New york’ta Marketway Ajansını tutarak PR çalışmalarıyla, okulun kapanmasına ilişkin oluşabilecek tepkileri önlemek ve imajını korumayı da amaçladığını bildiren Masis Ter Bartoğ, Kıbrıs yönetiminin, tüm siyasi partilerin, tanınmış şahsiyetlerin Okulun açık kalabilmesi için destek olduklarını bildirdi.

Hatırlanacağı gibi geçen ay Tasos Papadopulos başkanlığındaki Kıbrıs Hükümeti Melkonyan Okulu’nu Kıbrısta tutabilmek için AGBU’nun ABD bulunan yönetimine rağmen ek yardım yapmaya karar vermişlerdi.

1000’den fazla mezuna sahip Melkonyan Okulu’nun AGBU tarafından satılarak, paraların iç edilmesi operasyonunu önlemek ve Melkonyan’ın kendi vakfiyesi olan bir vakıf olarak varlığını sürdürebilmesi ve ermeni çocuklarının ermeniye yakışır eğitimden mahrum kalmaması için, Nikosya’da hukuki danışmanlık ve konuya ilişkin uluslararası uzmanlık desteği alma süreci şu anda gündemde.

Kısaltıldı

Yorumlar kapatıldı.