İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

yög: Ülkücülerden Dink´e tehdit

İSTANBUL (DİHA) – Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i tehdit ederek, “Hrant Dink, bundan sonra bütün öfkemizin ve nefretimizin hedefidir, hedefimizdir” dedi. Milliyetçi yazarların kendisini hedef gösterdiğini belirten Dink, cımbızlık alıntılarla Türk düşmanı ilan edilmeye çalışıldını söyledi.

İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, MHP Şişli İlçe binası önünden, “Ya sev ya terk et”, “Karholson Asala” sloganları atarak, Pangaltı’da bulunan Agos gazetesi binasına doğru yürüyüşe geçti. Gazete binası önünde grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, Agos gazetesinin yayın politikası ve bazı yazarlarıyla toplumsal barışı bozacak arayışlar içerisine girdiğini iddia etti. Temiz, “Türk milletinin onurunu zedeleyecek yaklaşımları şiddetle kınıyoruz. Gazete yazarı Hrant Dink yazdığı bir yazıda ‘Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermenilerin Ermenistan’da kuracağı asil damarında mevcuttur’ diyor. Hrant Dink, bundan sonra bütün öfkemizin ve nefretimizin hedefidir, hedefimizdir” diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde MHP Şişli İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında yolun trafiğe kapanmasına tepki gösteren bir sürücünün korna çalarak grubu protesto etmesi nedeniyle gerginlik yaşandı. Tartışma, polisin araya girmesiyle sona erdi. Ülkücü grup daha sonra dağıldı.

‘Kimsenin buna hakkı yok’

Sabiha Gökçen tartışmaları üzerine hafta boyunca milliyetçi yazarların kendine yönelik saldırgan tutum sürdürdüğünü dile getiren Hrant Dink, “Ermeni kimliği üzerine yazdığım yazılardan cımbızlık alıntılarla ne denli Türk düşmanı olduğumu ispatlamaya çalışıyorlar. Oysa Agos ve beni Türk düşmanı ilan etmek hiç kimsenin hakkı değildir” dedi. Ülkücülerin tehditi ile ilgili olarak özel bir tedbir almadığını kaydeden Dink, alıntı yapılan cümle ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:

“Ermeni kimliğinin üzerine 8 deneme yazdım. 6. 7. 8 denemelerin Ermeni kimliğinin Türk olgusu ile etkilişimini analiz eder. 6. yazımın başlığı ‘Ermeninin Türkü’dür. Burada Türk olgusunun Ermeni kimliğini olumlu ve olumsuz manada etkileyişini anlatırım. Ve özellikle diasporadaki Ermenilerin Türk olgusundan olumsuz yönde etkilendiklerini belirtirim. Bir açıdan da Türk olgusunun Ermeni kimliğinin hem zehiri hem de panzehiri olduğunu anlatırım. Panzehire örnek Türkiye’de yaşayan Ermenilerdir. Çünkü Türklerle beraber yaşarlar, diyalog kurarlar ve tarihsel travmayı üzerlerinden atmışlardır. Ancak diaspora Ermenileri için bu böyle değildir. Ve ben diaspora Ermenilerine yazımda çağrı yaptım. Dedim ki; Ermeni kimliğinin huzura kavuşmasını, sağlıklı bir yola girmesini istiyorsanız, kimliğinizden bu Türk olgusunu atmalısınız. Bunun için yapacağınız şey bu soykırım yasa tasarılarını bir yana bırakmak, Türk’le uğraşmamaktır. Sizin kimliğinizin yeni cümlelerini arayacağınız yer, artık başka bir şey olmalıdır. Bir Ermenistan devleti var. Ermenistan’ın huzuru ve mutluluğu için çalışmalısınız. Ve arkasından da cımbızlanarak alınan bu cümle gelir: Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermenilerin Ermenistan’da kuracağı asil damarında mevcuttur. Şimdi ben Türk düşmanı mıyım? Tam tersini söylemiyor muyum?”

Yorumlar kapatıldı.