İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DAĞLIK KARABAĞ VE AZERBAYCAN SİLAHLI KUVVETLERİNİN TEMAS ÇİZGİSİ DOĞU YAKASINDA AZERBAYCANLI SABOTAJCI BİR GRUBUN SIZMA GİRİŞİMİ ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Savunma Bakanlığı Basın Hizmetlerin’den yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat, saat yaklaşık 17:30 sularında Dağlık Karabağ ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri temas noktası doğu yakası Baş Karvent alanı yakınında, DKC denetimi alanını delme girişiminde bulunan Azerbaycanlı sabotajcı bir grup etkisizleştirildi.

Basın bildirisinde; periyodik kontrol hizmeti gerçekleştiren, DKC Savunma Ordusu görevlilerinin, sabotajcı grubu durdurmak amacıyla gerekli işlemleri yaptıkları bildirildi. Yoğun karşılıklı ateş sonucunda, sabotajcı grubun bir elemanı öldü, birkaçı yaralandı. Sabotajcılar yaralıları kendileriyle beraber götürerek, ölenin cesedini Karabağ tarafında bıraktılar.

Çatışmalar esnasında DKC Savunma Ordusu alt birlikleri kayıp vermedi.

Olaylara ilişkin olarak Dağlık Karabağ’daki AGİK ve Uluslararası Kızıl Haç (UKH) Ofisleri bilgilendirildi. Savaş esirleri ve rehineler DKC Devlet Komisyonu, Azerbaycanlı öldürülen askerin cesedinin karşı tarafa teslimi amacıyla UKH ile müzakeelerde bulunmaktadır.

DKC Savunma Bakanlığı basın açıklamasında, Karabağ çatışma hattındaki gerginliğin artması tehlikesi hakkında bir kez daha hatırlatıdı ve Azerbaycan tarafının temas noktasındaki her bir düşmanca işleminin bundan sonra da kararlılıkla durdurulacağı uyarısında bulunuldu.

Stepanakert, 27 Şubat, Armenpress (Narine Gazaryan)

Yorumlar kapatıldı.