İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: NATO BAŞ SEKRETERİ BUDAPEŞTE’DE YAPILAN KATLİAMI KINADI

NATO’daki Ermenistan Heyeti Başkanı elçi Viken Çidecyan, NATO baş Sekreteri Yaab de Hoop Sxefer’le “Barış adına işbirliği” programı çerçevesinde Ermenistan ve Kuzey Atlantik Asamblesi arasındaki işbirliğinin gelişimini değerlendirmek üzere, 23 Şubat’ta Brüksel’de buluştu.

Buluşmada “Barış adına işbirliği” programı çerçevesinde Budapeşte’de düzenlenen ingilizce dil kursu esnasında vuku bulan trajik olay da değerlendirildi. Baş Sekreter bu katliamı kınadı ve kendi samimi başsağlığı dileklerinin teğmen Markaryan’ın ailesine iletilmesini rica etti.

Elçi Çidecyan, NATO Baş SekreterineErmenistan Dışişleri Bakanı’nın mektubunu sundu.

Mektupta Dışişleri bakanı, Azeri subayın barbarca işlediği katliamdan ötürü üzütüsünü ifade etti bunun Ermenistan’da büyük şaşkınlık ve şok yarattığını belirtti. Dışişleri bakanı, benzer bir olayın, üzücü fakat aynı zamanda beklenir olduğunu, bunun Azerbaycan’ın eski ve yeni yönetimlerinin savaşçı açıklamalarının sonucu olduğunu belirtt. Azerbaycan yeni başkanı gününde de benzer siyasetin korunduğu ve yeni destekler aldığını kaydeden Ermenistan Dışişleri bakanı mektubunda, Ermenistan’ın “Barış adına işbirliği” programını diğer görünümler yanısıra, Azerbaycan’la ilişkilerini düzenlemek için faydalı çerçeve ve ölçek olarak gördüğünü ifade etti. Ancak, “Bizim yaklaşımımız, Azerbaycan tarafından karşılık bulmadı, hatta bu olya dek” diye mektubunda vurgulayan Dışişleri bakanı “barış adına işbirliğ” programındaki tüm etkinliklerde, resmi Bakü tarafından Ermeni karşıtı kaba propaganda ve histeryanın kamçılanmadığı vurguladı.

Ermenistan elçisi “barış adına işbirliği” programı çerçevesinde katılımcı ülkelerin üstlendikleri yükümlülüklerini yerine getirmelerinin zorunlu olduğunu ve işbirliği ruhunun taleplerine tamamıyle saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.