İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: Sabiha Gökçen sembol bir isim

GENELKURMAY, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğu iddialarına tepki gösterdi. Açıklamada, “Böyle bir sembolü amacı ne olursa olsun tartışmaya açmak, milli bütünlüğe katkısı olmayan bir yaklaşımdır” denildi.

Genelkurmay Gökçen iddialarına tepki gösterdi

GENELKURMAY Başkanlığı, Atatürk’ün manevi kızı, Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğuna yönelik haberlere sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Böyle bir sembolü amacı ne olursa olsun tartışmaya açmak, milli bütünlüğe ve toplumsal barışa katkısı olmayan bir yaklaşımdır” denildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Son zamanlarda Türk medyasının bir bölümünde Atatürk milliyetçiliğine ve ulusdevlet yapısına karşı sürdürülen haksız ve temelsiz eleştiriler yanında, Atatürk milliyetçiliğinin yerini almak üzere sağlıklı olmayan ve tehlikeli düşüncelere bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde ve sorumsuzca yer verildiği kaygıyla izlenmektedir” görüşüne yer verildi. Türk Hava Kurumu da Sabiha gökçen’in “Ermeni” olduğu iddialarını yalanladı. THK Genel Müdürü, konuyla ilgili belgelerin kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

‘ASLI YOK’

Sabiha Gökçen’in manevi kızkardeşi Ülkü Adatepe de, bir gazetede “Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğu” yolunda çıkan haberin, “aslı bulunmayan bir iddia olduğunu” söyledi. Adatepe, eşi Öke Adatepe ve araştırmacı gazeteci Orhan Karaveli ile Şişli’deki evinde iddialara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Bu olaydan son derece üzüntü duyduğunu ve çok sarsıldığını ifade eden Adatepe, “Aslı olmayan bir iddia. Sabiha Gökçen, hem ablam, hem de ilk eşimden olan çocuklarımdan dolayı akrabamız. Bütün ailesini biliyorum. Son 5 yılda Gökçen ile birlikte yaşadım. Gökçen, Türk kadınının iftiharla bahsedeceği, kendi adına en büyük havaalanı yapılmış, Atatürk’ün ismini şerefiyle taşıyan bir insan” dedi.

Yorumlar kapatıldı.