İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

trt: `Gökçen Tartışmaya Açılamaz´

Genelkurmay Başkanlığı, ilk Türk Kadın Pilot Sabiha Gökçen’i etnik bir kökene dayandırma yönünde bir yayın organında yer alan haberi sert bir dille eleştirerek;

“Böyle bir sembolü tartışmaya açmak , milli bütünlüğe ve toplumsal barışa katkısı olmayan bir yaklaşımdır” değerlendirmesinde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen’in, aynı zamanda Atatürk’ün, Türk kadınının, Türk toplumu içinde bulunmasını istediği yeri gösteren bir sembol olduğu vurgulandı.

Açıklamada, böyle bir sembolü, amacı ne olursa olsun , tartışmaya açmanın milli bütünlüğe ve toplumsal barışa katkısı olmayan bir yaklaşım olduğu kaydedildi.

Atatürk Milliyetçiliğinin etnik ve dini temellere dayanmadığı ve Anayasa’nın 66. maddesinde de Türk vatandaşlığının ” Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür ” şeklinde ifade edildiği hatırlatılan açıklamada, “Bir iddiayı milli duygu ve değerleri kötüye kullanarak, bu şekilde yayımlamanın habercilik olarak nitelendirilmesini kabul etmek mümkün değildir” denildi.

Açıklamada, Türk medyasının bir bölümünde son zamanlarda Atatürk milliyetçiliğine ve ulus devlet yapısına haksız ve temelsiz eleştiriler yöneltildiği belirtilerek, Atatürk milliyetçiliğinin yerini almak üzere sağlıksız ve tehlikeli düşüncelere yer verildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Türk Milletinin birlik ve beraberliğine, layık olduğu toplumsal barışa, Atatürk’ün manevi varlığına ve düşünce sistemine, Türk Milletine yakışır sağduyu içerisinde sahip çıkmanın ve savunmanın, Türk Silahlı Kuvvetleri yanında, her Türk vatandaşına ve bütün kurumlara düşen açık ve seçik bir görev olduğu ortadadır.”

Türk Hava Kurumu’ndan yapılan açıklamada da Sabiha Gökçen ile ilgili haberin düzmece olduğu belirtilerek, bir Türklük değerinin daha yok edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.