İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Nişanyan evleri kapılarını açtı

DHA – İZMİR – Şirince Köyü’nde ikisi Aziz Nesin Vakfı’na diğerleri ise Sevan Nişanyan’a ait olan dört pansiyon ev İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla yeniden açıldı.

Selçuk Kaymakamlığı, ruhsatsız ve izinsiz şekilde pansiyon olarak işletilmesinden dolayı dört evi 8 Ocak’ ta mahkeme kararıyla kapatmıştı. Jandarmanin müdahalesiyle evden çıkartılan Nişanyan’ın İçişleri Bakanlığı’na yaptığı başvurunun olumlu karşılanması üzerine evler yeniden açıldı. Nişanyan, ayrıca Selçuk Kaymakamlığı aleyhine evlerin yasa ve yönetmeliğe aykırı olarak kapatılmasıyla uğradığı zararın karşılanması için 50 milyar liralık tazminat davası açacağını söyledi.

Selçuk Kaymakamı Hayri Sandıkçı ise, “Yasaları uyguladım. 5-13 Şubat tarihleri arasında izinliyken Aziz Nesin Vakfı, kaymakamlığımıza müracat ederek kendilerine ait olan iki evi pansiyon değil vakıf misafirhanesi
olarak kullanacaklarına dair dilekçe vermiş. Nişanyan da evleri pansiyon olarak işletmeyeceğine dair dilekçe vermiştir. Bunun üzerine yerime vekâlet eden Tire Kaymakamı, evlerin açılmasına izin vermiştir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.