İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ermeni subayı Azeri subay mı öldürdü

Macaristan’da NATO’nun düzenlediği bir eğitim programına katılan Azeri teğmen Ramil Safarov, Ermeni teğmeni öldürdüğü şüphesiyle tutuklandı.

Azeri Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ramil Safarov’un (27) Budapeşte’de sorgulandığını söyledi. Safarov, aynı yatakhaneyi paylaştığı 26 yaşındaki Ermeni Gürgen Markariyan’ı öldürmekle suçlanıyor. Macar polisina göre Ermeni teğmen, karnından bıçaklanmış ve başı baltayla parçalanmış halde bulundu. Ermeni subayın, uykudayken saldırıya uğradığı sanılıyor.

Azeri Sözcü, ‘‘Safarov tutuklandı ve soruşturma sürüyor. Komutanları onu iyi bir subay olarak nitelendiriyor. Türkiye’deki kara harp okulundan mezundur’’ dedi. Sözcü, Safarov’un yakınlarının ölümüne, ailesinin göç etmesine yol açan Ermeni-Azeri sorununun cinayetin bir faktörü olabileceğini belirtti.

KIŞKIRTMA OLABİLİR

Bakanlık açıklamasında, Safarov’un yaşadığı Cebrail bölgesinin halen Ermeni işgali altında bulunduğu ve yakın akrabalarının Ermeniler tarafından öldürüldüğü vurgulandı ve olayın ‘‘kışkırtma’’ nedeniyle meydana gelmiş olabileceği kaydedildi.

Ermeni Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ‘‘Azerbaycan’ın yürüttüğü Ermeni düşmanı politikanın sınır tanımadığını, Azerbaycan’ı temsil eden yetkililerin, böylesine soğukkanlı bir cinayet işleyebildiği’’ belirtildi. İki subayın da NATO Barış için Ortaklık Programı çerçevesinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir İngilizce programa katıldığı belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.