İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Beyoğlu’nda kurulan ‘Fransız Sokağı’na fransız kalmayın

Beyoğlu’ndaki Cezayir Çıkmazı, baştan sona yenilenerek Fransız Sokağı’na dönüştürüldü.

Afitaş Yapım Şirketi sahibi Mehmet Taşdiken’in öncülüğünde, Beyoğlu, İstanbul Büyükşehir ve Paris belediyelerinin desteği ile 1 yılda tamamen yenilenen sokakta, sinema, kafe, butik ve galeriler yer alıyor. Burada gerçekleştirilecek etkinliklerle bir dönem Türkiye’de rağbet gören Fransız kültürünün tanıtımı yapılacak. Minyatür bir Fransa’yı andıran sokak nisanda hizmete girecek.

Afitaş Yapım Şirketi ile Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa geliştirdiği ‘Fransız Sokağı’, dün basın toplantısıyla tanıtıldı. Projenin fikir babası Mehmet Taşdiken, Fransız Sokağı’nın sadece Beyoğlu’nun değil, aynı zamanda İstanbul’un da havasını değiştireceğini söyledi. Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nükhet Güz ise ‘Fransız Sokağı’na fransız kalınmasın!’ çağrısında bulundu. Güz, hayatı ve kültürü oluşturan yemek, giysi ve sanat gibi bütün unsurların, tasarladıkları sokakta yer bulduğuna dikkat çekerek, “Dilerim bu sokak, yeni bir kültür anlayışının, yeni bir aydınlanmanın başlangıcı olur.” dedi.

Fransız Sokağı’nın oluşumu için, önce Cezayir Çıkmazı’ndaki bütün binalar satın alındı. Daha sonra doku çalışmaları kapsamında, binaların ve sokağın görünümü değiştirildi. Sokakta çeşitli uzman ve sanatçıların katılımıyla gastronomi (yeme içme bilimi) ve kültür atölyeleri de hizmete girecek. Felsefe ve şiir atölyesiyle Hilmi Yavuz, senaryo atölyesiyle Yavuz Özkan, sinema atölyesi ile Atıf Yılmaz, resim atölyeleri ile Mehmet Güleryüz ve Günseli Kato, fotoğraf atölyesi ile Coşkun Aral, moda atölyesi ile de Cemil İpekçi, çalışmada yer alacak isimlerden bazıları.

Yorumlar kapatıldı.